IOTA Nedir? IOTA İncelemesi

0
522

IOTA; Nesnelerin interneti (IOT) ; Yani akıllı cihazların birbirleriyle iletişim kurmasını hedefleyen bir projedir. IOT teknolojileri birçok alanda yeni yeni hayatımıza girmeye başlasa da yakın bir gelecekte bu kavram her yönüyle hayatımıza dokunacaktır.

IOTA kullandığı altyapı itibariyle oldukça dikkat çeken bir kripto projesidir. Blockchain’den farklı olarak Tangle isimi altyapıyı kullanır. Tangle altyapısı IOTA’nın hedefi olan makineler arası data alışverişine uygun olarak tasarlanmıştır. Burada micro ödemelere fırsat tanıyabilecek şekilde işlemlerde herhangi bir komisyon bulunmamaktadır. Aynı şekilde buna bağlı olarak sistemin içersinde madencilik yapısı da yoktur. Tangle sistemi içersinde işlem yapan herkes kendinden önceki iki adet işlemi doğrulamak zorundadır. Bu sayede sistemin içersindeki kullanım arttıkça sistem çok daha verimli bir şekilde çalışabilmektedir.

IOTA’nın toplam arzı 2.779.530.283 ( 2 milyar 779 milyon 530 bin 283 ) adettir. Bunun tamamı şu an sirkülasyondadır. IOTA projesi Almanya merkezli IOTA vakfı tarafından yürütülmektedir.

IOTA hakkında daha detaylı bilgi için videomuzu izleyebilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz