Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
2565
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hafta başında beş ayın en yüksek seviyesi 57 bin dolara ulaştı.15 Ekim’de lider kripto para birimi Bitcoin, Bitstamp borsasında 18 Nisan’dan bu yana ilk kez 60 bin doların üzerine yükseldi. CoinMarketCap’e göre Bitcoin fiyatı şimdilerde 60.464 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Çinli bir kripto para madenciliği ekipmanı üreticisi olan Bitmain, yerel yetkililer tarafından getirilen kripto yasağının ardından 11 Ekim’den itibaren Çin’deki işini durdurmak zorunda kaldı.

El Salvador Başkanı, Bitcoin’in yükselişe geçmesiyle birlikte 4 milyon dolar kâr elde ettiğini ifade etti. 

Senatör Ted Cruz, Teksas’ın bol enerji kaynaklarının Bitcoin için iyi bir fırsat oluşturduğuna inanıyor.

Tecrübeli bir Wall Street yatırımcısı ve Miller Value Partners’ın kurucusu Bill Miller, yakın zamanda yaptığı bir konuşmada Bitcoin’in (BTC) yükselişini savundu.

Bloomberg’in baş emtia stratejisti Mike McGlone, Çin’in yasağının ABD’yi Bitcoin’i benimsemeye sevk edebileceğine inanıyor. 

BitMEX CEO’su Alexander Höptner geçtiğimiz günlerde, gelişmekte olan ülkelerin yakında El Salvador’un adımlarını izleyeceğini belirtti. Höptner Bitcoin’in 2022 yılına kadar beş ülkede yasal para birimi olacağını tahmin etti.

Dünyaca ünlü NSA muhbiri Edward Snowden, JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’ın sözlerine tepki gösterdi. 

Bir haftada lider kripto para biriminde 226 milyon dolar kurumsal giriş aldı.

Bloomberg’in alıntıladığı makaleye göre lider kripto para birimi Bitcoin 80 bin dolara yükselebilir. 

Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Alexei Moiseev Salı günü gazetecilere verdiği demeçte, hükümetin kripto para ticaretine Çin tarzı bir yasak getirme planı olmadığını söyledi.

Araştırma firması CFRA, Bitcoin vadeli işlemleri ETF’nin muhtemelen 2022’ye kadar erteleneceğini söyledi. 

12 Ekim tarihli açıklamaya göre dünya çapında 210 milyon kullanıcıya sahip İsrailli web geliştirme hizmeti Wix, kripto para ödeme işlemcisi BitPay ile ortaklık kurdu.

CNBC’ye konuşan varlık yönetimi devi BlackRock CEO’su Larry Fink, Bitcoin hakkında şüphelerini dile getirdi. JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’un Bitcoin’in değersiz olduğu konusundaki yorumlarına katılıp katılmadığı sorulduğunda Fink, bankacının tarafında olduğunu belirtti. 

CNBC, Cambridge Üniversitesi tarafından yayınlanan resmi verilere göre, Bitcoin madencilerinin artık açıkça ABD’yi en iyi hedef olarak seçtiklerini bildirdi.

Ark Invest’ten Cathie Wood, CFA Societies Avustralya Yatırım Konferansı’nda 500 bin dolarlık süper yükseliş tahminini ikiye katladı.

Expansión Política’nın bildirdiğine göre, Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etme fikrini kararlı bir şekilde reddetti.

El Salvador’un devasa Bitcoinizasyon projesinin cüzdan ortağı Strike, yeni “Beni Bitcoin ile Öde” özelliğini duyurdu.

CNBC sunucusu Jim Cramer, dört Bitcoin vadeli ETF’sinin önümüzdeki hafta SEC’in onayını alması durumunda Bitcoin fiyatının rekor kıracağını belirtti.

 

 

 

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

Sağlanan zincir üstü veriler, Ethereum ağında kayıtlı 155.230 yeni adresle ağ büyüme grafiğinde büyük bir artış olduğunu ortaya çıkardı.

Etherchain web sitesine göre Ethereum ağında yarım milyon Ethereum yakıldı. Mevcut Ethereum fiyatında yakılan miktar 1,7 milyar dolara eşittir.

Büyük kripto para birimleri için piyasa duyarlılığını ölçmek için popüler bir araç olan Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, Ethereum için “açgözlülük” gösterdi.

Milyarder Mark Cuban, CNBC’ye Make It’e, ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum’un en fazla yükselişe sahip olduğunu söyledi.

Büyük kripto işlemlerinin ayrıntılarını paylaşan Whale Alert Twitter botu, geçtiğimiz yirmi dört saat içinde anonim balinaların ve büyük kripto ticaret mekanlarının bir düzineden fazla Ethereum işlemi yaptığını tweetledi.

Nomics’ten alınan verilere göre, ETH fiyatı 15 Ekim tarihinde %8 artarak Eylül ayının başından bu yana ilk kez 3.800 doları aştı. 

Ethereum 2.0 araştırmacısı ve Ethereum Foundation koordinatörü Tim Beiko, Amphora devnet lansmanının bir özetini yayınladı. 

Fundstrat, ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum’un fiyatının, büyüyen merkezi olmayan finans endüstrisi nedeniyle yakın gelecekte 4.900 dolara ulaşabileceğini tahmin etti.

Ripple’ın ERG lideri Cassie Craddock, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, şirketle yollarını ayırdığını duyurdu. 

Shiba Inu (SHIB), geçen haftanın en düşük seviyesi olan 0.00002058 dolardan yükseliş hareketine devam ederken yeni haftaya yeşilde başladı.

CoinGecko piyasa analitiği web sitesi tarafından sağlanan verilere göre, “DOGE katili” Shiba Inu (SHIB), kripto para birimi piyasa değeri ölçeğinde 11. sıraya kadar yükseldi.

Shiba Inu (SHIB), Twitter’da bir saat içinde Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, ADA ve diğer kripto para birimlerinden daha çok etkileşim aldı.

Bitcoin fiyatı 57.000 doların üzerine çıkarken, anonim balinalar ve Bitfinex borsası tarafından yaklaşık 1,6 milyar USDT transfer edildi. Birinci ve üçüncü işlem Tron-USDT’de aynı adresten yapıldı.

Aktris Reese Witherspoon ilk NFT’lerini satın aldığını tweetledi. Witherspoon, Ethereum (ETH) satın alarak ilk NFT’leri ile kripto dünyasına adım attı. 

Santiment’e göre Litecoin, aktif adreslerle Ethereum’u geçti ve bu metrikte başka bir tarihi zirveye ulaştı. 

ZebPay, Shiba Inu’ya destek ekleyen en son kripto ticaret platformu oldu.

Tesla CEO’su Elon Musk, topluluk üyelerinin kendi düğümlerini çalıştırmasını sağlama arayışında Dogecoin’in kurucu ortağı Billy Markus’u destekledi. 

İkinci en büyük köpek kripto para birimi olan Shiba Inu, en büyük ve en eski Türk kripto borsası olan BTCTurk’te listelenmeye hazırlanıyor.

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, yeni bir NFT platformu oluşturuyor.

Financial Times tarafından 15 Ekim’de yayınlanan bir rapora göre, Avustralya’nın en büyük beşinci emeklilik fonu olan Queensland Investment Corporation, kripto para birimlerini araştırmaya başladı. 

Dünyanın en popüler bilgisayar oyun mağazası NFT’leri ve Blockchain oyunlarını yasakladı.

Önde gelen stablecoin ihraççısı Tether, 15 Ekim’de yayınlanan açıklamasına göre, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu tarafından bir uzlaşma anlaşmasının parçası olarak 41 milyon dolarlık bir para cezası ödemeye mahkum edildi.

 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Tanınmış bir Bitcoin etkileyicisi olan Anthony Pompliano, YouTube kanalının video akışı devi tarafından sonlandırıldığını duyurdu. 

Kripto borsası Binance, blok zinciri teknolojisinin benimsenmesini teşvik etmek ve Binance Akıllı Zincir blok zincirinin kendisini desteklemek için 1 milyar dolarlık bir büyüme fonu başlattı.

Colin Wu’ya göre, Çin’in bir milyardan fazla kullanıcısı olan “süper uygulaması” WeChat, Huobi, Binance ve diğer kripto para borsaları için aramaları yasakladı.

ABD merkezli büyük kripto para borsası Coinbase, bu yıl içinde piyasaya süreceği, NFT pazar yeri için bir bekleme listesi açacağını duyurdu.

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, Çin Yuanını (CNY) tezgah üstü (OTC) alım satımdan çıkaracağını duyurdu.

ABD konut piyasasının çöküşünü tahmin ederek bir servet kazanan Amerikalı yatırımcı Michael Burry, finans şirketi MSCI tarafından yayınlanan ve kripto para birimlerinin ABD hisse senedi piyasası için oluşturduğu riskleri vurgulayan yakın tarihli bir raporu not aldı.

Morgan Stanley’nin CEO’su kripto para birimi konusunda iyimser ancak talebin şu ana kadar yetersiz olduğunu söyledi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz