Gitcoin Passport Nedir? En Kolay Nasıl Puan Kazanabilirsiniz?

0
269

Gitcoin Passport, cüzdanların Web3 aktivitelerini puanlayan ve kullanıcıların sanal itibarlarını gösteren bir web3 çözümüdür. En temel kullanım amacı kullanıcının spam olmadığı, aktif bir cüzdana sahip olduğunun teyididir. Son dönemde özellikle pek çok airdrop, bir gönderim kriteri olarak en az 20 Gitcoin Passport puanına sahip olmak şeklinde kurallar koymaktadır. Bu sebepten dolayı ana cüzdanınızla bu passport’u almak uzun dönemde faydanıza olacaktır.

https://passport.gitcoin.co/ adresine girerek cüzdanınızı bağlıyorsunuz. Öncelikle sistem daha önce yaptığınız işlemlere göre puanları veriyor. Daha sonra eksik olanları doldurarak puan kazanabiliyorsunuz.

Amacımız 20 puan olduğu için en basit puan kazanabileceğiniz noktalar şöyle:
NFT Holder / NFT sahibi olmak: 0.71 puan
En az bir NFT’ye sahip olmak (Eğer yoksa herhangi bir nft’yi opensea gibi bir marketten alabilirsiniz.)

Ethereum / Eth Ağında işlem yapmak: 10.62 Puan
Burası Gitcoin’in kendine göre bir algoritmayla cüzdanınızı değerlendirerek puan verdiği bölüm. Cüzdanın eski olması, aktif kullanımı gibi pek çok şey etkili. Buradan maksimum alınabilecek puan 10.62.

Google: 1.03 Puan
Gmail hesabınızı bağlayarak doğrulayın

Linkedin: 1.04 Puan
Linkedin hesabınızı bağlayarak doğrulayın

Twitter: 3.68 Puan
Twitter hesabınızı bağlayarak doğrulayın. Ne kadar eski bir hesap bağlarsanız o kadar puan alabilirsiniz. Tam puan için en az 2 yıllık bir hesap olması gerekiyor.

Discord: 0.71 Puan
Discord hesabınızı bağlayarak doğrulayın.

Civic: 6.07 Puan;
Civic.com üzerinden yüz taramaları yaparak kimlik doğrulaması gerçekleştirerek puan kazanılıyor. Bu doğrulamalar işlem ücreti gerektirdiğinden Matic ağından yapmak en uygunu. Doğrulamaların toplam maliyeti kabaca 1$. Ücretli olarak en avantajlı puanı Civic doğrulaması ile alabilirsiniz.

Snapshot: 1.43 Puan
Snapshot.org adresinde 2 veya daha fazla oylamaya oy vermeniz gerekiyor. Bunun için elinizde tuttuğunuz token veya nft sayesinde oy verebileceğiniz bir projenin snapshotına katılmanız gerekiyor.

ENS: 2.22 Puan
kriptoteknikhaber.eth benzeri bir ENS domainine sahipseniz kazandığınız puan.

Trusta: 2.02
https://www.trustalabs.ai/  Sitesinden cüzdanınızın spam olmadığını doğrulanarak puan kazanabilirsiniz.

Gitcoin: 2-19 Puan
Bu konuda puan alabilmeniz için geçmişteki Gitcoin bağış sezonlarında projelere bağış yapmanız gerekmektedir. Eğer daha önce yaptıysanız buradan kontrol edebilirsiniz.

Github: 3.68 Puan
Bu seçenekten puan alabilmeniz için bir adet  Github hesabınız olması gerekiyor. Burada da Twitter gibi hesabın eskiliğine göre puan veriliyor.

Bunlar dışında dönem dönem eklenen çeşitli farklı doğrulamalarla veya GTC stakeleyerek de puanınızı arttırabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz