Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
2645
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hafta başında 62 bin doları aşmayı başardı. Pazartesi sabahı yükselişe geçen Bitcoin 62.700 dolara yükseldi.Hafta ortasında Coinbase borsasının halka açılmasıyla Bitcoin, tüm büyük borsalarda tarihte ilk kez 64 bin doları aştı. Ancak bundan kısa bir süre sonra Bitcoin düşüşe geçti ve  61.500 dolarlık destek bölgesine geri döndü.Haftanın son gününde ise Bitcoin 56 bin dolara kadar geriledi. 

Bitcoin geçtiğimiz pazar günü şimdiye kadarki en yüksek haftalık kapanış olan 60.002 dolardan kapandı.

Eski Goldman Sachs hedge fonu yöneticisi Raoul Pal, fiyat hareketliliğinin Bitcoin için olumlu bir özellik olduğunu söyledi. Pal, yatırımcıların zihniyetlerini değiştirmeleri gerektiğini belirtti ve “Volatilite sizin dostunuz” diye ekledi.

Glassnode analitik sağlayıcısı tarafından yayınlanan veriler, kurumların ABD merkezli en büyük kripto para birimi borsası Coinbase’den yalnızca 10 dakika içinde 769.5 milyon dolarlık Bitcoin çektiğini gösterdi.

MicroStrategy şirketi üst düzey yöneticilerinin maaşlarını Bitcoin (BTC) olarak ödeme yapılmasına izin verecek şekilde değiştirildiğini açıkladı.

Büyük Bitcoin destekçisi Mike Novogratz’ın sahibi olduğu Galaxy Digital Bitcoin ETF’si başlatmak için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvurdu. 

Bloomberg’in baş emtia stratejisti Mike McGlone, Bitcoin dolaşımdaki arzının düştüğünü ve Bitcoin talebinin artmaya devam ettiğini belirtti. Bunun zamanla Bitcoin’in değer kazanmasını sağlayacağını söyleyen McGlone, Bitcoin güçlendikçe fiyatının daha yükseklere ulaşacağını tahmin etti.

HSBC, kullanıcılarının hazine varlıklarının çoğunun Bitcoin’de olması nedeniyle MicroStrategy şirketinde hisse senetlerini alıp satmasına izin vermedi. Reuters, bankanın Bitcoin varlıkları nedeniyle artık kullanıcılarının MicroStrategy hisselerini alıp satmasını istemediğini doğruladı. 

The Guardian tarafından yayınlanan habere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı’ndaki değişiklik, Türk yatırımcıların Bitcoin’e (BTC) olan ilgisini artırdı.

Stock to flow modelinin yaratıcısı tanınmış kripto para analisti PlanB, önümüzdeki iki hafta içinde Bitcoin’in 92 bin dolara yükselebileceğini öngördü.

Goldman Sachs CEO’su David Solomon, bankanın Bitcoin’i yakından takip ettiğini yineledi. 

2016 yılında Bitfinex borsasından çalınan 750 milyon doların üzerinde Bitcoin hafta içinde transfer edildi. 

Uzun süredir Bitcoin satın alan yatırımcılar aylar sonra kripto paralarını yükseliş sırasında biriktirmeyi seçti. 

Ukrayna’nın parlamento üyesi Davyd Arakhamia, içerisinde 400 adet Bitcoin bulunan cüzdanının şifresini kaybettiğini belirtti.

Kaliforniya merkezli Pantera Capital CEO’su Dan Morehead, Bitcoin’in benimsenmesi ile fiyatı arasındaki korelasyon hakkındaki görüşlerini paylaştı. Bu ilişkinin on senedir devam ettiğini söyleyen CEO, Bitcoin kullanan kişi sayısı ile piyasa fiyatı arasında korelasyonun piyasaya sürülmesinden bu yana sabit göründüğünü dile getirdi. 

ABD Başkanı Joe Biden, Hazine Bakanı Janet Yellen’ın kripto para karşıtı görüşlerine destek verdi. 

Bitcoin piyasa değeriyle önde gelen sosyal medya platformu Facebook’u geride bıraktı. Hafta sonu 1.1 trilyon doların üzerinde bir piyasa değerine ulaşan Bitcoin, en değerli 6. varlık haline geldi.

Haftanın son gününde Bitcoin’in düşüşe geçmesiyle birlikte neredeyse 10 milyar dolarlık kripto para likidite edildi.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Berlin hardfork’undan bir gün önce en büyük altcoin olan Ethereum (ETH) 2.200 doların üzerine yükseldi. Bununla birlikte Ethereum’un piyasa değeri ilk kez 250 milyar doları aştı.

16 Nisan tarihinde yapılan açıklamaya göre Toronto merkezli varlık yönetimi şirketi Purpose Investments, dünyanın ilk Ethereum ETF’sini piyasaya sürecek. Sadece iki ay önce Bitcoin ETF’sini başlatan Purpose Investments şimdi de Ethereum ETF’sini başlatacak.

Berlin güncellemesine rağmen cuma günü Ethereum ağında gerçekleşen bir işlemin ortalama ücreti 24.74 dolara kadar yükseldi.

Stellar (XLM) ve Ripple şirketinin kripto para birimi XRP token’i bir gecede %20 yükseldi.

XRPscan platformuna göre, sekiz günde Jed McCaleb’in 100 milyon XRP’yi sattı.

Ripple yöneticileri haklarında açılan SEC davasının reddi için harekete geçti. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ve eski CEO’su Chris Larsen, Aralık ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından kendilerine karşı açılan davayı reddetmek için ikili dilekçeleri mahkemeye sundu. 

Blockchain devi Ripple’a açtığı davayı kaybeden Tetragon, Ripple şirketine yüklü miktarda tazminat ödeyecek. Mahkeme İngiliz yatırım şirketi Tetragon Financial Group’un, Ripple şirketine 3.4 milyon dolar ödemesine karar verdi.

Binance, Huobi, Bitstamp ve bazı küçük platformlar şaşırtıcı bir şekilde 211.039.307 dolar değerinde 110 milyon adet XRP token’i transfer etti. 

Londra merkezli kripto para yöneticisi CoinShares, yeni bir XRP borsa fonu ürününün (ETP) piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Bunun üzerine bugün yayınlanan bir açıklamaya göre SIX İsviçre borsası, tartışmalı XRP kripto para birimi tarafından desteklenen borsada işlem gören bir ürünü listeleyeceğini açıkladı. 

Hafta başında Binance borsasının kripto para birimi olan Binance Coin (BNB) tüm zamanların en yüksek seviyesi 589 dolara ulaştı. BNB aynı gün içinde  640 dolara yükselmeyi başardı.

Binance, hisse senedi token’lerini piyasaya sürdüğünü duyurdu. Binance kullanıcıları bundan sonra sıfır komisyonla işlem görecek hisse senedi tokenlerini kullanabilecek.

Elon Musk’ın en sevdiği kripto para olarak ilan ettiği Dogecoin (DOGE) hafta başında Binance borsasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,094 dolara ulaştı. Hafta ortasında ise Elon Musk’ın tweet’iyle %12 yükseliş kaydeden Dogecoin rekor kırdı.Bu hafta %300’ün üzerinde yükselen piyasa değeriyle Dogecoin, havayolu şirketi Southwest Airlines’ın piyasa değerini aşmayı başardı.Dogecoin daha sonra 2016’dan bu yana ilk kez CoinMarketCap listesinde en büyük beşinci kripto para birimi oldu.

Amerikalı restoran işletmecisi ve TV sunucusu Guy Fieri, son zamanların popüler kripto para birimi Dogecoin’e destek verdi. 

Önde gelen kripto borsası Binance, neredeyse 600 milyon dolar değerindeki Binance Coin’i (BNB) yaktığını duyurdu.

Kaliforniya merkezli Pantera Capital CEO’su Dan Morehead, piyasaların eşsiz bir altcoin sezonuna yaklaştığını belirtti.

Euro Pacific Capital CEO’su Peter Schiff, son günlerin yükselen kripto para birimi Dogecoin’in (DOGE) piyasa değerine göre en büyük beşinci kripto para birimi haline gelmesinin ardından, Dogecoin’in 1 dolara kadar yükselebileceğini iddia etti.

Cardano (ADA) ağında ilk kez AgeUSD isimli bir stablecoin piyasaya sürülecek. 

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

CoinShares Baş Strateji Sorumlusu Meltem Demirörs, Coinbase hisselerinin şu ana kadar özel piyasalarda işlem gördüğünü ve şirketin OTC platformlarındaki değerlemesinin şu anda 147 milyar dolar olduğunu belirtti. Demirörs bu sayede Coinbase değerlemesinin Goldman Sachs’ın 113,79 milyar dolarlık piyasa değerini aştığını bildirdi.

Kripto borsası Binance, çarşamba günü halka açılan kripto para borsası Coinbase’in hisselerinin token versiyonunu listelemeyi planlıyor.

Coinbase hisseleri Nasdaq’ta işlem görmeye başladı. Hisse senedi, Nasdaq borsasında 381 dolardan açıldı ve bu da ona yaklaşık 100 milyar dolarlık bir piyasa değeri sağladı. 

Avustralya kripto para borsası Coinspot, Flare Finance (DFLR) airdrop’unu desteklemeyi düşünüyor. 

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Çin’in kripto paraları yaklaşık altı sene önce kucakladığını ve bu sayede ülkenin kripto para birimi ve Blockchain teknolojisi konusunda çok ileride olduğunu dile getirdi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından yayınlanan rapora göre vatandaşların çoğu dijital bir Euro’da en çok gizliliğe önem verdiklerini gösterdi. 

Cathie Wood tarafından kurulan ARK, 246 milyon dolar değerinde Coinbase hissesi satın aldı ve üç ETF’ye COIN ekledi. 

Gary Gensler 33. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı oldu.

Ünlü Ulusal Güvenlik Dairesi’nin (NSA) muhbiri ve bilgisayar analisti Edward Snowden, ilk non fungible token’ini (NFT) piyasaya sürdü.Yapılan müzayede sonucunda NFT resmi, PleasrDAO Foundation tarafından Ethereum’da 5,4 milyon dolara satın alındı.

BlackRock CEO’su Larry Fink, kripto para birimlerinin “harika bir varlık sınıfına” dönüşebileceğini belirtti. 

16 Nisan tarihinde Resmi Gazete’de ödemelerde kripto paraların kullanılmamasına dair bir yönetmelik yayınlandı. Bu yönetmeliğe göre, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların doğrudan veya dolaylı olarak kullanılması yasaklandı.

Popüler YouTube ve Twitch yayıncısı TimTheTatman, Elon Musk’ın son tweetinden sonra kripto hakkında bilgi edinmek ve satın almak istediğini belli etti. 

Tüm zamanların en büyük futbolcusu olarak kabul edilen Pelé’nin NFT koleksiyonu piyasaya sürülecek. Pelé, Ethernity Chain’nin kendisinin NFT kartlarını oluşturduğunu duyurdu. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz