Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
2673
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

19 Ekim tarihinde Bitcoin fiyatı, 63.000 dolarlık fiyat seviyesini bir kez daha ziyaret ederek Bitstamp borsasında gün içi en yüksek 63.337 dolara ulaştı.Lider kripto para birimi olan Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 66.000 dolara ulaştı. Yeni rekor, ProShares’in 19 Ekim’de ilk Bitcoin vadeli işlem borsa yatırım fonunu başarıyla başlatmasından sonra geldi.Valkyrie Bitcoin Stratejisinin piyasaya sürülmesinin ardından Bitcoin fiyatı, Bitstamp borsasında gün içi en düşük 60.618 dolara geriledi.CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 61.237 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Bitcoin (BTC) fiyatı 87 günde ikiye katlandı. 

Çin blockchain haber kaynağı 8BTCnews, Çin’deki en büyük madenci barındırma şirketlerinden biri olan Mclouds’un Çin anakarasındaki müşterilerine yönelik hizmetlerini kapatacağını ve 31 Aralık’a kadar bölgeden çekileceğini tweetledi. 

El Salvador’un Başkan Yardımcısı Félix Ulloa, El Salvador’un Bitcoin benimseme modelini izleyeceğini tahmin etti. 

Bloomberg tarafından paylaşılan bir başlığa göre, 19 Ekim Salı günü ProShares, BITO koduyla uzun zamandır beklenen ilk Bitcoin vadeli ETF’sini başlatacak.

Yönetimi altında 1,3 trilyon dolarlık varlığa sahip bir yatırım yönetimi şirketi olan Invesco Ltd, bazı uzmanları şaşırtan bir hareketle, Bitcoin vadeli işlem uygulamasını hemen sürdürmemeye karar verdi. 

Bitcoin zorluğu tekrar yükseldi, 20T seviyesini aştı. İlk kripto para biriminin düğümleri, madencilik zorluğunun önemsiz pozitif ayarlamasından geçti. 

Rusya doları düşürmeye devam ederken, Dışişleri Bakanlığı’nın ABD dolarını yalnızca geleneksel itibari para birimleriyle değil dijital para birimleriyle de değiştirmeyi düşündüğü bildiriliyor.

Çin Bitcoin madenciliğini ‘özverili bir şekilde’ yasakladığından beri BTC fiyatı %50 arttı. 

Bitcoin’in piyasa değeri 1.21 trilyon dolarlık bir zirveye ulaştı, ancak ana kripto paranın kendisi hala Nisan ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesini aşamadı. 

Stanford Federalist Derneği tarafından düzenlenen bir konferansta konuşan milyarder Peter Thiel, Bitcoin’in 60.000 doları geri almasının “son derece umut verici bir işaret” olduğunu belirtti. 

lassnode’dan gelen en son veriler, tüm Bitcoin trader’larının ve yatırımcılarının neredeyse %100’ünün şu anda kârda olduğunu gösteriyor.

Veriler, ProShares tarafından piyasaya sürülen Bitcoin ETF’nin Salı günü Fidelity yatırımcıları arasında en popüler ikinci borsa olduğunu gösteriyor. 

Paul Tudor Jones, enflasyon riskinden korunmak için altın yerine lider kripto para birimi Bitcoin’i tercih ettiğini belirtti.

VanEck şirketinin Bitcoin ETF’si NYSE’de alım satımı başlatılan ikinci Bitcoin Vadeli İşlemleri borsa yatırım fonu olacak.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) 69 bin dolara yükseleceğini tahmin etti. 

Son Bloomberg makalesine göre, JPMorgan yatırım bankacılığı devi, lider kripto para birimi Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 66.930 dolara iten şeyin Salı günü NYSE’de başlatılan BITO Bitcoin ETF olmadığını düşünüyor. 

Bill Clinton yönetimi sırasında Beyaz Saray’da bulunan ve 2012’de cumhurbaşkanlığına aday olan ABD’li politikacı Newt Gingrich, Bitcoin’e yöneldi. 

Fundstrat stratejistlerine göre, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra Bitcoin muhtemelen 90.000 doları test edecek. 

Valkyrie Funds, NASDAQ’da BTF koduyla Bitcoin Strategy ETF’nin lansmanını duyurdu.

FTX Başkanı, işini ABD’ye genişletmeyi planlarken Bitcoin ETF’nin onayının oldukça önemli olduğuna dikkat çekti.

Analistler, BTC 60 bin doların altına düşse bile 250 bin dolarlık Bitcoin fiyat hedefini koruyor.

Haftanın Altcoin Haberleri

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum, 14 Mayıs’tan bu yana ilk kez 4.000 dolara ulaştı. 

En iyi Ethereum cüzdanları, Ağustos ayından bu yana istikrarlı bir şekilde Ethereum ekliyor ve fiyat Mayıs ayında ulaşılan tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşırken bile bunu yapmaya devam ediyor.

İkinci en büyük kripto para birimi Ethereum (ETH) yeni bir tarihi fiyat zirvesine ulaştı. CoinMarketCap verilerine göre tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.336 dolara yükseldi. 

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, en büyük ikinci kripto olan Ethereum’un ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan aldığı düzenleyici netliğinin XRP’yi geçmesine izin verdiğini belirtti.

Açık kaynaklı blockchain analitik firması Moonstream, adreslerin yaklaşık %17’sinin Ethereum’daki tüm NFT’lerin %80’inden fazlasını kontrol ettiğini tespit eden bir rapor yayınladı.

Playboy dergisi NFT çılgınlığına katılarak NFT’lerini Ethereum’da satışa çıkardı. 

Ethereum (ETH) ağ ücretlerinin bir kısmını dolaşımdaki arzdan hariç tutma süreci, başka bir kilometre taşına ulaştı.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun San Francisco merkezli blockchain şirketi Ripple’a dava açmasından bu yana fiyatının üç katına çıkmayı başardığına işaret etti.

Ripple, Al Ansari Exchange ile ortaklık kurarak MENA bölgesindeki varlığını genişletti.

Milyarder Mark Cuban, kripto hakkında öğrenmenin eğlenceli ve ucuz bir yolu olduğu için Dogecoin’i (DOGE) sevdiğini söylüyor.

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, topluluğun “Shiba Inu aya” olarak yorumladığı bir tweet yayınlayarak SHIB fiyat artışını tetikledi.

Kripto fenomeni ve eski politikacı David Gokhshtein, Dogecoin’in insanları Bitcoin’e çekmek için çok şey yaptığına inanıyor.

CNBC’YE konuşan AMC CEO’su Adam Aron, dünyanın en büyük sinema salonu zincirinin önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Dogecoin’de ödemeleri etkinleştireceğini duyurdu.

Solana ağı üzerine kurulu merkezi olmayan finans (DeFi) projeleri tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.

ABD’li politikacı Shannon Bray, son haftaların popüler meme tokeni Shiba Inu’ye (SHIB) destek verdi. 

JPMorgan’ın analisti, Dogecoin’e bireysel ilginin düşük olması nedeniyle Robinhood hakkındaki düşüş görüşünü sürdürdü. 

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, yakın tarihli bir tweet’te dünyanın ilk Dogecoin trilyoneri olacağını iddia etti. 

CoinMarketCap’in “Trend” sıralamasına göre, Bholdus blok zincirinin BHO tokeni, arama sayısı açısından şu anda CMC’de bir numaralı kripto para biri oldu.

Robinhood, son müşteri anketine meme tokeni dahil ettiği için SHIB’yi listelemeyi düşünüyor olabilir.

kripto para
kripto para

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Bakkt Holdings Inc.’in Hisse Senetleri, bugün BKKT koduyla New York Menkul Kıymetler Borsası’nda (NYSE) ilk kez piyasaya çıktı. 

Bakkt, halka arzın ilk gününde %6’dan fazla değer kaybetti. BKKT’nin fiyatı, halka arzın ilk gününde %6’dan fazla daraldı. 

Coinbase, spor endüstrisinde büyük ortaklıklar kazanmak için NBA ile ortaklık kurdu.

CEO Changpeng Zhao’nun bir tweetine göre, Binance’in günlük hacmi 20 Ekim’de 100 milyar dolara ulaştı.

Robinhood CEO’su Vlad Tenev, bir varlık sınıfı olarak kriptonun “kalmak” için burada olduğunu söyledi ve bir milyondan fazla kullanıcının firmanın kripto cüzdanı bekleme listesine kaydolduğunu açıkladı.

Popüler çevrimiçi tartışma topluluğu Reddit, şirket tarafından yayınlanan bir iş listesine göre, kullanıcıların NFT alıp satmaları için kendi platformunu oluşturmayı planlıyor. 

Costacos Collection Beyzbol Onur Listesi’nde yer alan Willie Mays’e adanmış, non fungible token (NFT) serisinin yakında piyasaya sürüleceğini duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz