Bitcoin’in Piyasa Değeri Rekor Kırdı

0
271
Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin’in piyasa değeri 1.21 trilyon dolarlık bir zirveye ulaştı, ancak ana kripto paranın kendisi hala Nisan ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesini aşamadı. Önde gelen dijital para birimi Bitcoin’in piyasa kapitalizasyon değeri, 19 Ekim’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.211.242.526.571 dolara yükseldi. Önceki piyasa değeri ATH, Bitcoin fiyatının 64.850 dolarlık tarihi zirvesine denk geldi. Şu anda, en büyük kripto para birimi, birim başına 63.917 dolardan el değiştiriyor. Bu, Nisan tarihi zirvesine %2,2’den daha az bir uzaklıkta.

Bu arada popüler bir on-chain analitik sağlayıcısı olan Santiment tarafından paylaşılan verilere göre, Bitcoin günde bir milyonun üzerinde aktif cüzdanla zirveye ulaştı. Ayrıca yatırımcılar BTC’yi uzun vadeli depolama için soğuk cüzdanlarına çekerken, kripto borsalarındaki Bitcoin rezervleri üç yılın en düşük seviyesine düştü.

ABD’deki İlk BTC ETF’si Yayınlandı

ProShares’in Bitcoin vadeli işlemleri borsa yatırım fonunu New York Menkul Kıymetler Borsası’nda listelenmeye başlaması lider kripto para biriminin rekor seviyelere yaklaşmasına sebep oldu. CME Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini izleyen ürün, 75 günlük bir değerlendirme süresinin ardından SEC ve başkanı Gary Gensler tarafından reddedilmedi. CNBC’nin uzmanı ve ev sahibi Jim Cramer, bir ETF’nin piyasaya sürülmesinden sonra Bitcoin’in kısa vadeli bir zirveye, hatta “gerçek bir zirveye” ulaşacağına inanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz