Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
444

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Bitcoin destekçisi ve yorumcusu Max Keiser, yükselişe geçen Bitcoin’in 28.000 dolara ulaşıncaya kadar yükselmeye devam edeceğini öngördü. Keiser, BTC/USD paritesinin 28 bin dolara yükseleceğini ardından da altı haneli fiyatlara ilerleyeceğini ileri sürdü.

1 trilyon dolarlık teşvik paketinin bir parçası olarak Amerikan halkının 1.200 dolarlık daha ödeme alacağı açıklandı. Nisan ayında alınan ilk ödemede bazı yatırımcılar gelirlerini desteklemek yerine kripto paraya yatırmayı tercih etti. Bu nedenle Amerikan vatandaşlarının alacakları ödemeyi yeniden Bitcoin’e yatırabileceği düşünülüyor. 

Bakkt tarafından sunulan Bitcoin vadeli işlem hacmi yeni bir rekor kırdı. 27 Temmuz tarihinde 11.509 sözleşme Bakkt Bitcoin vadeli işlem hacmi tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 

Bitinfocharts’ın son verilerine göre, Bitcoin’in fiyatının artmasıyla birlikte BTC ücretleri %525’ten fazla arttı. Bitcoin’in işlem ücretleri şu anda ortalama 5.80 dolar.

Glassnode ve Etherscan tarafından yayınlanan hem Bitcoin hem de Ethereum için toplam adres sayısının karşılaştırıldığı tabloya göre, Ethereum (ETH) ilk beş yılında Bitcoin’den (BTC) çok daha hızlı benimsenme ve büyüme hızına sahip. 

Glassnode tarafından paylaşılan verilere göre, Bitcoin milyonerlerinin sayısı neredeyse %40 artış gösterdi ve şu anda toplamda 18.000 kişiler. Bitcoin’in kripto borsalarındaki son yükselişi ile birlikte Bitcoin balinalarının tuttukları BTC miktarını aktif olarak arttığı görüldü.

Pantera Capital CEO’su Dan Morehead’in yatırımcılara yazdığı mektupta, ABD’nin pandemiye bağlı mali krizle mücadele etmek için şok edici miktarda para bastığı belirtildi. Morehead Amerika Birleşik Devletleri’nin kuruluşundan sonraki ilk iki yüzyıldan daha fazla para bastığını raporuna ekledi.

Gerber Kawasaki’nin başkanı ve CEO’su olan Ross Gerber, Bitcoin’i satmak yerine elinde tutmayı tercih ettiğini söyledi. Gerber, Bitcoin’in enflasyon riskinden korunma aracı olduğunu belirtti ve Bitcoin’i dijital altın olarak nitelendirerek altın gibi çalıştığını vurguladı.

ABD’de yıllık 1.5 milyar dolar gelir elde eden beşinci en büyük seyahat şirketi olan CWT, bilgisayar sistemini ele geçiren hacker’lar 4.5 milyon dolar Bitcoin ödemeyi kabul etti.

“CryptoHamster” isiml bir kripto para trader’ı bir aylık Heikin-Ashi mumlarının Bitcoin için yükseliş eğiliminin erken aşamalarında olduğunu belirtti. Ayrıca trader yayınladığı Bitcoin grafiğinin 2012 ve 2015’te makro fiyat rallilerinin başlangıcına oldukça benzediğini dile getirdi. 

Bazı analistler son bir yıl içersinde ilk kez 11.600 doları aşan Bitcoin’in 15 bin dolara yükselebileceğini tahmin etti.

Ünü analist PlanB, lider kripto para birimi Bitcoin’in yıllık zirveye ulaştığı için 100 bin dolara ulaşma yolunda olduğunu öngördü.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
Ethereum opsiyon hacimleri oldukça büyük bir yükselişe geçti. Yayınlanan veriler ETH opsiyon pazarındaki artışın Ethereum rallisinin ana katalizörlerinden biri olduğunu gösterdi.

Ethereum kripto para biriminin geliştirilmesini organize eden kuruluş Ethereum Vakfı, Ethereum 2.0 güncellemesinin testnet sürümünü onaylayıcılar için başlattı.

Ethereum (ETH) faaliyetleri, 2017’de yaşanan büyük boğa piyasası öncesine benzer sinyaller verdi.Son yayınlanan veriler 2017-2018 yılında yaşanan ve Ethereum’u tüm zamanların en yüksek seviyesi 1.396 dolara ulaştıran boğa piyasasına kısmi olarak benzerlik gösterdi.

Bu hafta Ethereum beşinci yıldönümünü kutladı. 30 Temmuz 2015 tarihinde ortaya çıkan Ethereum (ETH) kısa sürede ikinci en büyük kripto para birimi olarak sıralamada yerini aldı. 

XRPL Monitor hesabından elde edilen verilere göre, Blockchain devi Ripple şirketi neredeyse 100 miyon XRP işlemi gerçekleştirdi.

Tether’ın altın destekli stablecoin’i XAUT, 1.900 doların üzerine yükseldi ve böylelikle tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

Lider kripto para birimi Bitcoin’in yükselişe geçmesiyle birlikte en önde gelen stabil kripto olan Tether (USDT) borsa girişi önemli bir yükseliş kaydetti. Tether’ın borsalara girişindeki son 8 aydaki en yüksek seviyeye ulaşıldı. 

Whale Alert hesabı Tether Hazinesi’nin 120 bin USDT bastığını bildirdi. Bunun üzerine Tether ve Bitfinex CTO Paolo Ardoino, USDT basımını doğruladı ve bunun Ethereum Blockchain’i için bir envanter yenilemesi olduğunu tweetledi.

Ethereum’da merkeziyetsiz finansın kurucu nitelikteki protokolü MakerDAO (MKR), kilitli tutulan toplam değer rekoru kırdı.

Cardano (ADA) şirketi uzun süredir üzerine çalıştığı Shelley güncellemesini 29 Temmuz tarihinde yayınladı. Cardano bu sayede Byron döneminden Shelley dönemine geçti.Bu güncelleme Cardano Blockchain’ini tamamen merkezsiz hale getireceği için önemli bir kilometre taşı olarak görülmekte.

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Bitcoin donanım cüzdan üreticisi Ledger, 29 Temmuz tarihinde e-ticaret veritabanının geçen ay saldırıya uğradığını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Haziran ayında bir milyon Ledger kullanıcısının e-posta bilgileri çalındı.

Messari tarafından yayınlanan verilere göre, merkezi olmayan finans (DeFi) sektörü tüm kripto piyasaların sadece %1.5’ini oluşturuyor. DeFi piyasasının neredeyse 4 milyar dolara ulaşmasının ardından Messari DeFi piyasasının yeterince büyük olmadığını belirtti.

Filipinler’in merkez bankası Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP), merkez bankası dijital para birimi (CBDC) oluşturmak için araştırma yaptığını açıkladı.

Dijital varlık yönetimi firması Grayscale Investments’in 5.1 milyar dolardan fazla kripto para birimine sahip olduğu öğrenildi.

Temmuz ayı ortasında yaşanan büyük Twitter saldırısının ardından 30 Temmuz tarihinde yayınlanan blog yazısında, hacker’ların son saldırıda dahili ağa ve hesap yönetim araçlarına nasıl eriştikleri açıklandı. Hacker’ların ağ erişim kimlik bilgileri kazanmak için az sayıda Twitter çalışanının telefonunu hedefledikleri ve spear-phishing saldırısında bulundukları belirtildi. Bu raporun yayınlanmasından iki gün sonra saldırıyı gerçekleştiren 17 yaşındaki Floridan Graham Ivan Clark yakalandı. 

Piyasa araştırma şirketi HFS Research‘ün yeni araştırmasına göre Blockchain teknolojisi, ekonominin geleceğinde belirleyici bir role sahip olacak. Yayınlanan raporda Blockchain’in geleceğin “hiper bağlı ekonomisini” inşa ederken oldukça önemli bir etken olacağı belirtildi.

Toplam DeFi pazarı değeri Ağustos ayının ilk gününde 8 milyar doları geçti.

Binance borsasından bugün yapılan açıklamada bazı işlem çiftlerinin borsadan kaldırıldığı duyuruldu. En dikkat çekeni Bitcoin paritesinden kaldırılan Tierion oldu.

Binance Kart geçtiğimiz günlerde Avrupa’ya gönderildi. Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) kripto banka kartlarının Avrupa’ya gönderilmesini onayladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz