IMF, Nijerya’nın Kripto Para Kabulünü Destekliyor

0
67
IMF
IMF

Uluslararası Para Fonu (IMF), Nijerya’nın ekonomik reform önlemlerinin bir parçası olarak küresel kripto para borsalarına lisans vermesini önerdi.

Yakın tarihli bir IMF raporuna göre, kripto para birimlerini finansal sistemine entegre etme teklifi, Nijerya’nın Afrika kripto para piyasasındaki konumunu güvence altına almayı amaçlıyor. “Küresel kripto ticaret platformlarının Nijerya’da kayıtlı veya lisanslı olmasını ve finansal aracılar için geçerli olan aynı düzenleyici gerekliliklere tabi olmasını” tavsiye ediyor.

Şöyle diyor: “Yetkililer, etkili AML/CFT risk bazlı denetim yoluyla kripto ticaret platformları ve diğer sanal varlık hizmet sağlayıcıları tarafından AML/CFT [Kara Para Aklamanın Önlenmesi ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi] kontrollerinin uygulanmasını sağlamalıdır.”

Rapor, Nijerya’nın ödemeler dengesindeki, özellikle de kayıt dışı mali işlemleri yansıtan net hata ve noksanlardaki tutarsızlıklara dikkat çekiyor. Bu tutarsızlıklar, genellikle geleneksel bankacılık kayıtları aracılığıyla kaydedilmeyen “sınır ötesi işlemler için kripto varlıklarının kullanılmasına geçiş” de dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz