Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
154
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Bitcoin’in fiyatı 45.000 doların üzerine çıkarak kripto para piyasasında güçlü bir canlanmaya yol açtı. Bitcoin (BTC), ABD merkezli spot bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) Perşembe günü piyasaya sürülmesinden bu yana en büyük net girişlerinden birini kaydetmesiyle Cuma günü 47.000 doları aştı.

Kripto analisti ve Capriole Funds’ın kurucusu Charles Edwards, yükseliş eğilimi gösteren bir halving modelinin gerçekleşmesi durumunda Bitcoin’in (BTC) %500 fiyat getirisi olasılığını öngörüyor.

Michaël van de Poppe yarılanma öncesinde 48.000 dolara yükseleceği ve 2024’ün sonlarında tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru bir çıkış yapacağını öngördü.

BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT), lansmanından yalnızca 17 gün sonra, girişlere göre 2024’ün en iyi beş borsa yatırım fonundan (ETF) biri haline geldi.

MicroStrategy, Ocak ayında ek 850 BTC satın aldığını ve toplam varlıklarını 8,1 milyar dolar değerinde 190.000 BTC’ye çıkardığını söyledi.

PlanB, şu anda tüm Bitcoin’lerin %90’ının kârda olduğunu gösteren bir BTC grafiği paylaştı. Bu, Bitcoin’in Kasım 2021 ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolara ulaşmasından bu yana bu grafiğin en yüksek değeridir.

Bitcoin, borsalarda önemli bir düşüş yaşadı ve Aralık 2017’den bu yana görülmeyen en düşük seviyeye ulaştı. 

8 Şubat’ta spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler), toplam 403 milyon dolarlık üçüncü en büyük girişini yaşadı. Büyük girişler, Grayscale Bitcoin Trust’tan (GBTC) 100 milyon doların üzerinde çıkış olmasına rağmen geldi.

Bitcoin’e inanan, finans uzmanı ve girişimci, kişisel finans yönetimine ilişkin klasik kitabı “Zengin Baba Yoksul Baba” ile ünlü Robert Kiyosaki, tweet atarak takipçilerini akıllı olmaya ve oyunlar ya da ABD doları yerine “altın, gümüş ve Bitcoin üzerine bahis oynamaya” çağırdı.

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

Kripto veri izleyicisi WhaleAlert’in yakın tarihli bir tweet’ine göre, devasa bir ETH balinası yakın zamanda 34,8 milyon dolar değerinde 15.000 ETH’yi transfer etti. 

Michaël van de Poppe, özellikle Ethereum ağında yapılacak yükseltmelerin başarılı olduğu kanıtlanırsa, Ethereum’un performans açısından Bitcoin’i gölgede bırakmasına zemin hazırlayabileceğini öne sürüyor.

Ethereum Name Service (ENS), çoğu altcoin’in dengeyi bulmakta zorlandığı bir dönemde fiyatının parabolik bir yükseliş yaşadı.

Ripple, şirketin kripto piyasalarının durumu, ilgili XRP ledger ve XRP ile ilgili duyurular ve önceki çeyrekteki piyasa gelişmelerine ilişkin listelerin 2023 4. Çeyreği XRP Piyasaları raporunu resmi olarak yayınladı.

Balinalar ve kurumlar agresif bir şekilde önemli miktarda token biriktirirken, kripto para piyasası, şaşırtıcı bir şekilde Chainlink (LINK) fiyatında bugün önemli bir artışa tanık oldu.

Shibburn’ün son altı saatteki verilerine göre, Shiba Inu (SHIB), yakım oranında benzeri görülmemiş bir dalgalanma yaşıyor. 

Kripto borsası Binance, 20 Şubat’tan itibaren Monero (XMR) gizlilik tokenını listelemeyi bırakacağını söyledi. Borsa blog yazısında, Monero’nun yanı sıra listeden çıkarılacak diğer üç tokenin (Aragon (ANT), Multichain (MULTI) ve Vai (VAI)) artık Binance’in beklediği standartları karşılamadığını belirtti.

Chainlink (LINK) piyasa değerinde önemli bir artış yaşadı. Bu ani artış, gizemli bir varlığın 42 milyon dolarlık şaşırtıcı bir tutara ulaşan LINK tokenlerini agresif bir şekilde biriktirmesinin ardından geldi. 

Kimliği belirsiz bir kişinin yakın zamanda Shiba Inu ekosisteminde trilyoner statüsüne ulaşmasıyla SHIB topluluğu içinde gizli ama önemli bir gelişme ortaya çıktı. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Genesis Global Capital, New York Güney Bölgesi için ABD İflas Mahkemesi’ne dava açarak iflas davalarında önemli bir adım attı. Firma, yaklaşık 1,6 milyar dolarlık emanet varlığını satmak için yetki istiyor. 

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, 6 Şubat’ta kripto endüstrisinin finansal sisteme yönelik oluşturduğu potansiyel riskler hakkında Kongre’de konuşma yapmaya hazırlanıyor.

Ülkenin mali düzenleyicisi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Güney Kore’de yeni tüketici koruma kuralları bu Temmuz’da yürürlüğe girdiğinde kripto suçlularının ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Perşembe günü yayınlanan resmi bir blog yazısında Binance, BNB Beacon Chain (BEP2) Ağındaki B token çekimlerinin derhal geçerli olmak üzere askıya alındığını duyurdu.
Kresus, Sotheby’s Metaverse ile dijital cüzdan hizmetlerini dijital sanat ve NFT koleksiyonerlerine genişleten yeni bir sinerjiyi duyurdu.
Cardano, alım emirlerinde büyük bir artışa tanık oldu ve alış-satış hacmi dengesizliği %678’i boğalar lehine çevirdi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz