Bitcoin ETF’leri 3. En Büyük Giriş Gününü Kaydetti

0
104
Bitcoin ETF
Bitcoin ETF

8 Şubat’ta spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler), toplam 403 milyon dolarlık üçüncü en büyük girişini yaşadı. Büyük girişler, Grayscale Bitcoin Trust’tan (GBTC) 100 milyon doların üzerinde çıkış olmasına rağmen geldi.

Spot Bitcoin (BTC) ETF’lerine toplam giriş, 11 Ocak’taki lansmanlarından bu yana 2,1 milyar doları aştı ve bu da piyasada BTC’ye yönelik güçlü bir talebin olduğunu gösteriyor. Spot BTC ETF’leri için üçüncü en büyük giriş günü, BTC fiyatının 46.000 doları aşarak yeni yıllık en yüksek seviyelere sadece 2.000 dolar yakın bir çok haftanın en yüksek seviyesini kaydetmesiyle geldi.

BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT), 204 milyon dolarlık girişle ETF akış şemasının başında gelirken, Fidelity 128 milyon dolarla, ARK 21Shares 86 milyon dolarla ve Bitwise 60 milyon dolarla giriş yaptı. Diğer yedi ETF’nin toplamında 27 milyon dolarlık giriş görüldü, GBTC ise 102 milyon dolarlık çıkış kaydetti.

IBIT ayrıca GBTC’nin günlük işlem hacmini aşan ilk ETF oldu. Ancak 11 spot Bitcoin ETF’nin tamamının toplam işlem hacmi, piyasaya sürüldüklerinden bu yana ilk kez 1 milyar doların altına düştü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz