Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
177
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Bitcoin madenciliği, 818496 blok yüksekliğindeki son madencilik zorluğu ayarlamasıyla yeni bir zirveye ulaştı ve bu, dijital para birimi için önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor. 

Kişisel finans kitabı Zengin Baba Yoksul Baba’nın yazarı Robert Kiyosaki, Bitcoin gibi varlıklara desteğini yineledi. Altın fiyatı son zamanlarda ons başına 2.000 doları aşarak, fiat para birimlerinin değer kaybının ortasında istikrarlı bir toparlanmaya işaret etti.

Stock to flow (S2F) modelinin yaratıcısı PlanB, rahatlatıcı bir Bitcoin (BTC) fiyat tahminini paylaştı. X’teki gönderilerinden birini paylaşan PlanB, Bitcoin fiyatının bir daha asla 35.000 dolar seviyesinin altına inmeyeceğini vurguladı.

SEC, Hashdex ve Franklin’in önemli Bitcoin ETF’leri hakkındaki kararını geciktirirken Bitcoin fiyatı 38.000 doların üzerine çıktı.

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey, çığır açan bir hamleyle, Bitcoin madenciliği alanında küresel çapta devrim yaratma misyonuna sahip yenilikçi bir proje olan OCEAN’ı destekledi.

Şaşırtıcı bir şekilde, yaklaşık dört yıldır aktif olmayan, uzun süredir hareketsiz olan bir Bitcoin balinası gölgelerden yeniden ortaya çıktı ve kripto para piyasasında önemli bir hamle yaptı.

Standard Chartered, borsa yatırım fonlarının (ETF) “beklenenden erken” piyasaya sürülmesi sayesinde Bitcoin’in bir yıl içinde 100.000 dolara ulaşabileceğini söylüyor.

Bitcoin’in (BTC) en büyük kurumsal sahibi Microstrategy (MSTR), Kasım ayında varlıklarını artırdı ve mevcut fiyatlarla yaklaşık 608 milyon dolar değerinde 16.130 BTC satın aldı.

Kolombiya cumhurbaşkanı resmen Bitcoin sahiplerinin saflarına katıldı. Bitcoin topluluğunun önde gelen isimlerinden Samson Mow, başkana 100.000 satoshi içeren bir cüzdan hediye etti. 

Haftanın Altcoin Haberleri

IntoTheBlock, piyasadaki son yükselişe rağmen Cardano (ADA) sahiplerinin yalnızca %35’inin kar elde ettiğini, bu oranın diğer büyük protokollerden önemli ölçüde düşük olduğunu gözlemliyor.

Chainlink (LINK), Pendle (PENDLE) ve Ribbon Finance (RBN), Aralık 2023’ün başlarında büyük ve başarılı kripto para cüzdanlarının sahipleri tarafından aktif olarak satın alındı.

CoinMarketCap verilerine göre SEI, bir gecede dudak uçuklatan %35’lik bir artış kaydederek fiyatını 0,239 dolara çıkardı.

Shiba Inu kripto para biriminin 2. katman ölçeklendirme çözümü Shibarium, işlenen 5 milyondan fazla işlemle yeni bir dönüm noktasına ulaştı.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

İngiliz çokuluslu bankası Standard Chartered, ülkede bunu yapan ilk yabancı bankalardan biri olan Çin’in dijital yuan merkez bankası dijital para biriminin (e-CNY CBDC) denemelerine katılacak.

Yaklaşık 750 milyon dolarlık kazanılmış kripto paranın Aralık ayında kilidinin açılması ve piyasalara sürülmesi planlanıyor.

Yeni Binance CEO’su Richard Teng, şirketin geleceği için cesur bir bakış açısı paylaştı. Fortune’un yakın tarihli bir raporunda Teng, Binance’in daha çok geleneksel bir finans şirketine nasıl dönüştüğünü ayrıntılarıyla anlattı.

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, yapay zeka (AI) hakkında sert bir uyarıda bulundu.

Ark Fintech Innovation ETF, Pazartesi günü 43.956 COIN hissesi sattı ve 1,2 milyon dolar değerinde Robinhood hissesi satın aldı. 

Binance’in eski CEO’su “CZ” olarak bilinen Changpeng Zhao, kripto para ve biyoteknoloji dünyalarını birleştiren yeni bir projeye gözünü dikiyor. 

Delaware iflas mahkemesi belgesine göre, FTX mülküne yaklaşık 873 milyon dolar değerindeki Grayscale ve Bitwise yatırım fonlarının hisseleri de dahil olmak üzere emanet varlıklarını satma onayı verildi.

Musk yapay zekanın geleceğine dair çarpıcı bir tahminde bulundu. YGZ’nin çok yakında yaratılacağına ve “her konuda en zeki insandan daha akıllı” olacağına ve “J.K. Rowling kadar iyi bir roman yazabileceğine, yeni fizik keşfedebileceğine veya yeni teknoloji icat edebileceğine” inanıyor.

Bir mahkeme dosyasına göre, perşembe günü federal bir yargıç, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) avukatlarını, bir mahkemeyi “yanlış ve yanıltıcı” iddialarla bir kripto firmasının varlıklarını dondurmaya ikna ettiği iddiasıyla onlara yaptırım uygulayabileceği konusunda uyardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz