Bitcoin ETF Sonrası 2024’te %165 BTC Fiyat Artışı Bekleniyor

0
181
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Standard Chartered, borsa yatırım fonlarının (ETF) “beklenenden erken” piyasaya sürülmesi sayesinde Bitcoin’in bir yıl içinde 100.000 dolara ulaşabileceğini söylüyor.

Business Insider dahil kaynakların aktardığı 28 Kasım’da yayınlanan bir araştırma notunda bankacılık devi, yükselişe yönelik BTC fiyat hedeflerini ikiye katladı. Standard Chartered’ın son tahminine göre, Bitcoin 2024’ün sonuna kadar altı haneli seviyelerde işlem görecek.

ABD’nin potansiyel olarak Bitcoin spot fiyat ETF’lerini onaylaması sayesinde BTC/USD, önümüzdeki 12 ay içinde mevcut 37.700 dolardan neredeyse üç katına çıkabilir.

Standard Chartered’ın EM FX Araştırması, Batı ve Kripto Araştırması başkanı Geoff Kenrick, “Artık yarılanmadan önce, özellikle ABD spot ETF’lerinin beklenenden erken tanıtılmasıyla daha önce yaptığımızdan daha fazla fiyat artışının gerçekleşmesini bekliyoruz” diye yazdı.

“Bu, 100.000 USD seviyesine 2024 sonundan önce ulaşılabileceği riskini akla getiriyor.”
Bu rakam, tüketici bankacılığı devinin Bitcoin’in önümüzdeki yıllarda nasıl büyüyeceğine dair zaten iyimser olan vizyonunu devam ettiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz