Standard Chartered, Çin’in CBDC Pilot Testine Katıldı

0
156
Çin
Çin

İngiliz çokuluslu bankası Standard Chartered, ülkede bunu yapan ilk yabancı bankalardan biri olan Çin’in dijital yuan merkez bankası dijital para biriminin (e-CNY CBDC) denemelerine katılacak.

27 Kasım’daki duyuruya göre Standard Chartered, ortağı City Bank Clearing Services Co. aracılığıyla müşterilerinin banka hesaplarında e-CNY satın almasına, takas etmesine ve kullanmasına olanak tanıyacak. Standard Chartered Çin başkanı Xiaolei Zhang, “165 yıldır Çin pazarında köklü uluslararası bir banka olarak Standard Chartered, dijital Renminbi’nin gelişme beklentileri konusunda iyimser” dedi.

Banka ayrıca, şu anda 26 şehir ve ilde devam eden Çin’in e-CNY CBDC pilot test programına da katılacak. Standard Chartered, araştırma alanlarının sınır ötesi ticari ödemeler, ticaret finansmanı ve tedarik zinciri finansmanı olduğunu belirtti.

Geçen yıl Standard Chartered, perakende ve kurumsal müşterilere sınır ötesi ödeme mutabakatı hizmetleri sağlamak amacıyla Hong Kong’daki “Çok Taraflı Merkez Bankası Dijital Para Birimi Köprüsü” kavram kanıtlama test projesine katıldı. Mayıs 2023’te Standard Chartered ve PricewaterhouseCoopers Çin, perakende, ticaret ve tedarik zinciri finansmanı alanlarında CBDC’lerin uygulama olanaklarını tartışan “Geleceğin Bankacılık Ekosistemi Oluşturmak için Merkez Bankası Dijital Para Birimi” raporunu ortaklaşa yayınladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz