Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
215
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Uzun vadeli yatırımcılar, bu kararlı destekçilerin elinde tuttuğu Bitcoin miktarının bu hafta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasıyla bir dönüm noktasına ulaştı. 

Bitcoin’in gelecekteki fiyatına ilişkin önemli bir analiz yakın zamanda üst düzey piyasa analisti tarafından paylaşıldı ve BTC’nin bir daha asla 30.000 dolar fiyat seviyesini göremeyebileceğini belirtti.

Glassnode verilerine göre, kripto para piyasası son zamanlarda Bitcoin’in değerinde önemli bir artışa tanık oldu ve dijital para biriminin %83’ünden fazlasını kârlı bölgeye itti.

Blockchain analiz firması Glassnode tarafından takip edilen verilere göre, en az bir yıl önce zincir üzerinde aktif olan Bitcoin (BTC) dolaşımdaki arzın yüzdesi, Temmuz ayındaki önceki zirve olan %69,35’i aşarak %70,35 gibi rekor bir seviyeye ulaştı.

Whale Alert’ten elde edilen veriler, Bitcoin balinalarının tek bir işlemde 55 milyon dolar değerinde BTC’yi taşıdığını ve 31 milyon dolar değerinde XRP’nin taşındığını gösteriyor.

Bitcoin’in işlem ücretleri altı ayın en yüksek seviyelerine ulaştı. IntoTheBlock’tan alınan verilere göre son üç ayda büyük bir artış yaşadılar.

Haftanın Altcoin Haberleri

100eyes Crypto Scanner’ın son verilerine göre Ethereum, 1.925 dolar civarında yatay bir destek noktasına yaklaşıyor.

Whale Alert, büyük kripto borsaları Bitstamp ve Bitso’ya milyonlarca XRP parası yatırılırken iki büyük XRP işlemi tespit etti.

Avalanche (AVAX) ekosistemi geliştiricisi ve hızlandırıcısı Colony Lab, ağın uzun vadeli büyümesini desteklemek için 10 milyon dolar yatırım yapacağını söyledi.

Shiba Inu Layer-2 platformu Shibarium, son 24 saatte işlemlerde gözle görülür bir artış gördü. Layer-2 platformunda günlük işlemler son 24 saatte %50’ye varan artış gösterdi.

Shiba Inu (SHIB) ekosistemindeki değişimde, son 48 saatte zincir içi dinamiklerde benzersiz bir artış görüldü; tokeni içeren balina işlemleri %498 gibi şaşırtıcı bir hızla arttı.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Pazartesi günü yapılan bir duyuruya göre, kripto borsası Bittrex Global, ABD kolunun kapatılmasından sadece aylar sonra faaliyetlerini durduruyor.

Bloomberg’in haberine göre Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı’nın, kripto para borsası hakkında uzun süredir devam eden bir soruşturmayı sonuçlandırmak için Binance’ten 4 milyar dolardan fazla para istediği bildiriliyor.

Wall Street Journal tarafından hazırlanan bir rapora göre, dünyanın en büyük kripto para borsasının lideri Binance CEO’su Changpeng Zhao, istifa edecek ve ABD’nin kara para aklamayı önleme yasalarını ihlal ettiği suçlamalarını kabul edecek.

Changpeng Zhao’nun ayrılışı Binance’te değişikliklere yol açtı ve 10 büyük işlem çifti listeden çıkarıldı.

CZ olarak bilinen eski Binance patronu Changpeng Zhao, X sosyal medya platformunda, zor durumdaki kripto borsasının yerel tokeni olan BNB’nin gelişmesi için bir CEO’ya ihtiyaç duymadığını belirtti.

Güney Kore, gelecek yılın dördüncü çeyreğinde 100.000 vatandaşın dahil olacağı bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) için pilot uygulamaya başlayacak.

Yargının internet sitesinde yayınlanan bir güncellemeye göre, Karadağ’ın başkenti Podgorica’daki bir mahkeme, Terra’nın kurucusu Do Kwon’un Güney Kore veya ABD’ye iadesini onayladı. 

Cathie Wood’un yatırım şirketi ARK Invest, geçtiğimiz ay Bitcoin’in satmasına rağmen Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) 700.000 hissesini sattı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz