Bir Yıldır Aktif Olmayan Bitcoin Arzı %70’le Rekor Seviyeye Ulaştı

0
34
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Blockchain analiz firması Glassnode tarafından takip edilen verilere göre, en az bir yıl önce zincir üzerinde aktif olan Bitcoin (BTC) dolaşımdaki arzın yüzdesi, Temmuz ayındaki önceki zirve olan %69,35’i aşarak %70,35 gibi rekor bir seviyeye ulaştı.

Reflexivity Research’e göre, yeni ömür boyu en yüksek seviye, “2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyelerinden sonra kripto çapındaki yayılma ve makro rüzgarların ardından Bitcoin sahibi tabanının güçlü inancını” yansıtıyor.

İki, üç ve beş yıldır zincir üzerinde hareket etmeyen arz yüzdesi de kendi ömürlerinin en yüksek seviyelerinde. Bu, uzun vadeli yatırımcıların, Bitcoin bu yıl iki kattan fazla artarak 37.000 dolara çıktıktan sonra bile satış yapma havasında olmadıklarını gösteriyor.

Reflexivity Research kullanıcılarına yazdığı bir notta, “Daha yüksek fiyatlar sonuçta yeni satıcıları teşvik edecek ve Bitcoin aynı dönemde %100’ün üzerinde artış gösterecek olsa da, görünen o ki Bitcoin sahipleri bu fiyat seviyelerinde veya yakın zamanda stoklarını boşaltmayı planlamıyor.”dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz