Do Kwon’un İadesi Karadağ Mahkemesi Tarafından Onaylandı

0
165
Do Kwon
Do Kwon

Yargının internet sitesinde yayınlanan bir güncellemeye göre, Karadağ’ın başkenti Podgorica’daki bir mahkeme, Terra’nın kurucusu Do Kwon’un Güney Kore veya ABD’ye iadesini onayladı. Kwon, Mart ayında Podgorica havaalanında sahte belgelerle yakalandıktan sonra ülkede tutuklanmıştı.

İadeye ilişkin nihai kararın, Kwon’un belge sahteciliği suçundan Karadağ’da dört ay hapis cezasını çekmesinin ardından Karadağ Adalet Bakanı tarafından verileceği belirtildi. Karadağ’da tutuklanmasının ardından Kwon, ABD’deki mevcut hukuki suçlamalara ve Güney Kore’de geçen yılki terraUSD çöküşüyle ilgili devam eden bir soruşturmaya ek olarak ABD federal savcıları tarafından çok sayıda dolandırıcılık suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

Bu ayın başlarında Karadağ Yüksek Mahkemesi, Kwon ve ortağı Han Chang-Joon’un belgede sahtecilik suçundan verilen dört aylık hapis cezasını onadı, itirazlarını reddetti ve cezayı uygun buldu; Kwon, hapis yattıktan sonra Güney Kore’ye veya ABD’ye iade edilme olasılığıyla karşı karşıya kaldı. Nisan ayında Terraform Labs’ın kurucu ortağı Daniel Shin, Güney Kore’de sermaye piyasası yasasını ihlal etmekle suçlandı ve savcılar 185 milyon dolarlık varlığı dondurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz