Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
238
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Ağ, tek bir günde 700.000’den fazla yeni BTC adresi gördü. Glassnode kurucu ortağı Yann Allemann’a göre bu, yükseliş sinyali olarak yorumlanabilir.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir dizi spot Bitcoin ETF onayına ilişkin artan bir beklenti var. Bloomberg Intelligence’dan analist James Seyffart böyle bir olayın gerçekleşme olasılığının yüksek olduğuna dikkat çekti.

Bitcoin, bugün erken saatlerde Bitstamp borsasında 36.864 dolara ulaşarak 2023 yılı için yeni bir zirveye ulaştı.

Bitcoin’in son piyasa hareketleri, hem kripto meraklılarının hem de yatırımcıların dikkatini çekti. Bitcoin 36.700 doları aşarken, piyasa analistleri bir sonraki önemli kilometre taşı olarak 40.200 doları hedef alarak iyimser bir yolculuk öngörüyor.

Blockchain dedektifi Lookonchain, Bitcoin fiyat artışının 37.000 dolar seviyesinin üzerine çıkmasından sonra MicroStrategy şirketinin elde ettiği şaşırtıcı gerçekleşmemiş kâra dikkat çekerek verileri paylaştı.

Öncü kripto para birimi Bitcoin (BTC), piyasa değeri açısından elektrikli araç devi Tesla’yı geride bıraktı.

Bitcoin üst üste dördüncü hafta yükselişte ve önde gelen kripto para birimi fiyatı 18 ayın en yüksek seviyesi olan 38.000 doların biraz altında seyrediyor. 

Kripto para
Kripto para

Haftanın Altcoin Haberleri

Ethereum ağı, işlem hacimlerinde önemli bir artışa tanık oldu ve altı ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Geçtiğimiz hafta yalnızca ana ağda 213 milyar doların üzerinde işlem gerçekleşti ve bu da zincir içi faaliyetlerde güçlü bir artışın altını çizdi. 

Ethereum, 2.000 dolar eşiğini aşarak kayda değer bir fiyat hareketine tanık oldu. Önemli piyasa faaliyeti, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’in yakın zamanda yaklaşık 106.000 dolar değerinde 50 ETH’yi Coinbase Custody’ye transfer etmesiyle aynı zamana denk geliyor.

Üst düzey trader ve analist Jacob Canfield, ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum’un %50’lik bir yükseliş daha yaşamasına şaşırmayacak.

Ripple’a bağlı XRP tokeni %9’luk bir artış gördü ve bu fiyat artışı, BNB’nin piyasa değerine yaklaşmasını sağladı. CoinGecko tarafından sağlanan piyasa verilerine göre XRP önemli bir hamle yaparak %9 artışla gün içi en yüksek seviyesi olan 0,68 dolara ulaştı. 

Whale Alert tarafından bildirildiği üzere, ünlü blockchain şirketi Ripple, şaşırtıcı bir şekilde, açıklanmayan bir cüzdana 42,83 milyon dolar değerindeki 60 milyon XRP tokenini önemli bir transfer gerçekleştirdi.

Whale Alert, ABD merkezli en iyi kripto borsası Coinbase’e yapılan büyük XRP hareketinin tarihini yayınladı.

Zincir içi analiz sağlayıcısı Lookonchain tarafından hazırlanan bir rapora göre, bir kripto balinası son sekiz saat içinde önemli miktarda Chainlink (LINK) biriktirdi ve yaklaşık 3,81 milyon dolar değerinde 312.901 LINK satın aldı.

Cardano, toplam kilitli değere (TVL) göre kendisini ilk on kripto para birimi zinciri arasında konumlanıyor. Cardano’nun aylık yükselişi, aylık önemli bir artışla yatırımcılar arasında Ethereum ve Solana’ya alternatiflere yönelik iştahın arttığını gösteriyor.

Kripto segmentindeki en büyük stablecoin olan Tether Limited’in ABD Doları Tether (USDT), sermayesini daha önce görülmemiş seviyelere çıkardı. Ana rakibi USDC by Circle, son yılların en düşük seviyelerine doğru daralmaya devam ediyor.

FTX Token (FTT), varlığın %81’lik bir artışla sergilenen parabolik bir koşuya başlamasının ardından yeniden gündemde. Mevcut görünüme göre FTT şu anda nisan ortasından bu yana görmediği bir seviye olan 2,22 dolara el değiştiriyor. 

Önde gelen kripto para araştırma platformu Lookonchain, GAS tokeninin şaşırtıcı yükselişinin gerçek katalizörlerini gösterdi.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Ünlü trader Henrik Zeberg, cesur bir tahminle, kripto para birimlerinin toplam piyasa değerinde %400 oranında şaşırtıcı bir artış olacağını ve bunun kayda değer bir 4,4 trilyon dolara çıkacağını tahmin etti.

San Francisco merkezli blockchain şirketi Ripple, 70’ten fazla pazarda hizmet sunmak için ödeme ağı Ripple Payments’ın kapsamını genişletti. 

Shiba Inu kripto para birimi, büyük işlem hacminde büyük bir artış görüyor ve bu tür işlemlerde 65,87 milyon dolar değerinde SHIB taşınıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz