MicroStrategy, Bitcoin’den Mega Kâr Elde Etti

0
166
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Blockchain dedektifi Lookonchain, Bitcoin fiyat artışının 37.000 dolar seviyesinin üzerine çıkmasından sonra MicroStrategy şirketinin elde ettiği şaşırtıcı gerçekleşmemiş kâra dikkat çekerek verileri paylaştı.

Yakın zamanda CEO’luktan ayrılan ve şirketin Bitcoin yatırım stratejisine odaklanan Michael Saylor tarafından kurulan ve yönetilen MicroStrategy, Ağustos 2020’nin sonlarından bu yana büyük miktarlarda BTC satın alıyor.

Lookonchain Ekim ayı gibi yakın bir zamanda bir tweet attı, MicroStrategy 155 BTC’lik başka bir Bitcoin yığını satın aldı ve bunu zulasına ekledi. Bu Bitcoin şirkete yaklaşık 5,3 milyon dolara mal oldu.

Yakın zamanda gerçekleştirilen BTC alımının ardından MicroStrategy, toplamda 158.400 BTC’ye sahip oldu. Bu miktardaki Bitcoin’in ortalama satın alma fiyatı 29.587 dolardı. Bitcoin Perşembe günü 37.000 dolar seviyesinin üzerine çıktıktan sonra şirketin gerçekleşmemiş karı 1,1 milyar dolar gibi devasa bir seviyeyi aştı. Bu yılın mayıs ayından bu yana şirket, varlıklarına ortalama 29.582 dolar fiyatla 28.715 BTC ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz