Bitcoin ETF Onaylamaları Üst Üste Gerçekleşebilir

0
153
Bitcoin ETF
Bitcoin ETF

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir dizi spot Bitcoin ETF onayına ilişkin artan bir beklenti var. Bloomberg Intelligence’dan analist James Seyffart böyle bir olayın gerçekleşme olasılığının yüksek olduğuna dikkat çekti.

Seyffart, X sosyal medya ağında “10 Ocak’a kadar spot #Bitcoin ETF onayı alma şansının hala %90 olduğuna inanıyoruz” dedi. Kendisi ayrıca potansiyel bir “mevcut başvuru sahiplerinin tümü için onay emri dalgasının meydana gelebileceğini” de belirtti. Seyffart’ın araştırması, BlackRock ve Fidelity gibi endüstrinin ağır topları da dahil olmak üzere SEC’in birden fazla firmaya verdiği siparişlerde koordineli bir gecikme olduğunu gösteriyor.

Bu stratejik gecikme, SEC’in yakın gelecekte bir dizi Bitcoin ETF’sine izin vermek için uyum sağlayabileceğini gösteriyor. Analist, Grayscale’in son mahkeme zaferiyle hızlandırılan ve Ocak 2024’e kadar onaylarda domino etkisi yaratabilecek belirli bir pencerenin altını çiziyor.

Seyffart ayrıca SEC’in ilk başvuru grubu hakkında karar vermek için 17 Kasım’a kadar zamanı olduğunu, geri kalanına ise gelecek yılın başında yeşil ışık yakılabileceğini açıkladı. Hukuk analisti Scott Johnsson’a göre, bu hafta spot Bitcoin ETF’lerinin varsayımsal olarak onaylanması, bu finansal ürünler için muhtemelen uzayan bir lansman dönemini harekete geçirebilir. Küresel olarak, spot Bitcoin ETF’lerine olan ilgi güçlü; CoinGecko’nun toplam varlıkları 4,16 milyar dolar olarak bildiriliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz