Litecoin (LTC) Ağı Büyük Bir Dönüm Noktası Belirledi

0
226
Litecoin
Litecoin

Litecoin, ağ hash oranında yeni bir rekor kırarak dikkate değer bir kilometre taşına ulaştı. Litecoin Vakfı, ulaşılan dönüm noktasını heyecanla duyurdu. LTC, ağ hashrate’inde, bir blockchain ağının genel güvenliğinin bir göstergesi olan yeni bir ATH belirledi. Madencilik hash oranı önemli bir güvenlik ölçüsüdür. Bunun nedeni, ağdaki hash gücü ne kadar fazlaysa, güvenliğinin ve saldırılara karşı genel direncinin de o kadar yüksek olmasıdır.

Ağustos 2014’te Litecoin hash oranının yalnızca 1 TH/s’ye ulaştığı görüldü. Dört yıl sonra, Ağustos 2018’de hashrate 250 TH/s’ye ulaştı. Ağustos 2022 itibarıyla Litecoin hash oranı ikiye katlanarak 500 TH/s’ye çıktı. Bu yılın ağustos ayı itibarıyla LTC hash oranı 750 TH/s’nin üzerine çıktı. Şu anda hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1,1 PH/s’ye ulaştı.

Ekim ayının başlarında Litecoin, 12. yıl dönümünü kutladı. Bu dönemde Litecoin ağı 180 milyon işlemle dönüm noktasına ulaştı ve bu da kullanımındaki artışın ve piyasada artan benimsenmenin altını çizdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz