Bakan Mehmet Şimşek’ten Kripto Düzenleme Açıklaması

0
310
Kripto Paralar
Kripto Paralar

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, verdiği demeçte, Türkiye’nin, kripto mevzuatını parlamentoya getirmenin “son aşamasında” olduğunu ve bunun Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) “gri listesinden çıkarılması için gereken son adım” olduğunu söyledi. FATF’ın “gri listesi”, kara para aklama ve terörün finansmanı ile mücadelede rejimlerdeki stratejik eksiklikleri gidermeye yönelik bir kınama olarak görülüyor. Türkiye, 2021 yılından bu yana Paris merkezli küresel kara para aklama ve terörün finansmanı gözlemcisinin “gri listesinde” yer alıyor. Halihazırda yüksek enflasyonun kara bulutu altında olan Türk ekonomisine olan güven, kriptoyu dikkat çekici bir şekilde popüler hale getirerek “temelde bir kurtarıcı” haline getiriyor.

Şimşek, Türkiye’nin “40 FATF standardından 39’una uyduğunu” söyledi. “Teknik uyumluluk konusunda devam eden tek hazırlıklar kripto varlıklara ilişkin çalışmalarla ilgili. Bu konuda gerekli çalışmalarımız son aşamaya geldi.” diye ekledi.

Geçtiğimiz hafta Türkiye Maliye Bakanlığı, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının düzenlenmesi ve sanal varlıkların vergilendirilmesi ve tanımlanması konusunda bir çalışma yürüteceğini duyurdu ancak son açıklama, FATF’ın teknik gerekliliklerini yerine getirmek için son adım olarak kripto mevzuatını parlamentoya getirme motivasyonuna işaret ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz