Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
257
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Piyasa değerine göre önde gelen kripto para birimi Pazartesi günü Asya işlem saatlerinde 30.797 dolara yükseldi ve 15 Temmuz’dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Fiyatlar ay bazında %14 arttı. 

MicroStrategy’nin (MSTR) Bitcoin (BTC) varlıkları, Pazartesi sabahı fiyatlar 31.000 dolara doğru yükselirken yeniden kârlı hale geldi. 

En iyi kripto para birimi olan Bitcoin, yakın zamanda büyük bir yükselişin ardından 35.000 dolar seviyesini aştı.

UTXO Gerçekleşen Fiyat Dağılımı (URPD) modeline göre Bitcoin, bir sonraki kritik bariyer olan 38.440 doların aşılması durumunda 47.000 dolar seviyesini hedefleyebilir.

Blockstream CEO’su Adam Back, Bitcoin’in temellerine göre 100.000 doları aşması gerektiğini belirtti.

Eski Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu patronu Jay Clayton, Bitcoin borsada işlem gören bir fonun Bitcoin ETF’nin onaylanmasının “kaçınılmaz” olduğunu belirtti.

Bitwise, Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) için değiştirilmiş teklifini yeniden sundu. Karar, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dile getirilen geri bildirimlere ve sorulara yanıt olarak geldi.

Lider kripto para birimi Bitcoin’in pazar hakimiyeti son 30 ayın en yüksek seviyesi olan %54’e ulaştı, bu da en iyi kripto para biriminin Nisan 2024 için planlanan halving etkinliğinden hemen önce güçlendiğini gösteriyor.

Düşen ulusal itibari para birimleri ve genel olarak istikrarsız bir ekonomi, varlık ticaretinin ABD doları bazında zirve noktasının %50 altında olmasına rağmen, Bitcoin’in (BTC) Türkiye ve Nijerya’da tüm zamanların en yüksek fiyatlarına yükselmesine yardımcı oldu.

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

Büyük kripto transferlerini takip eden blockchain dedektifi Whale Alert, bazı ilginç veriler ortaya çıkardı: Son 24 saat içinde anonim balinalar, Ripple Labs’a bağlı yaklaşık yarım milyar XRP tokenini kaydırdı.

Whale Alert blockchain takipçisi, popüler borsalar Bitstamp ve Bitso’ya gönderilen iki büyük kripto yığınını tespit etti.

Kripto para piyasası için fırtınalı bir haftada, Chainlink (LINK) %40’ın üzerinde benzeri görülmemiş bir artışa tanık oldu. 

Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), spot ETF onayı spekülasyonları üzerine son 24 saatte %12,2 arttı.

CoinGecko verilerine göre Solana, %214’lük kazançla bu yılın en iyi performans gösteren kripto varlıklarından biri. 

Kripto para birimi işlem takip platformu Whale Alert, Robinhood borsasından açıklanmayan bir cüzdana 97 milyon Dogecoin (DOGE) (7,2 milyon dolara eşdeğer) transferinin gerçekleştiğini bildirdi.

Katman 1 blockchain ve Ethereum rakibi Solana, varlık yönetimi şirketi VanEck’in daha fazla fiyat artışı öngörmesi ve fiyat tahminini paylaşmasıyla yerel SOL tokeninin bu hafta 32 doların üzerine çıktığını gördü.

NEO bugün şaşırtıcı bir şekilde yükselişte ve piyasadaki en iyi performans gösteren altcoinlerden biri olarak öne çıkıyor.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Yatırım şirketi ARK, spot bir BTC borsa yatırım fonu (ETF) beklentisinin tetiklediği piyasa dalgalanmasının ortasında Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) hisselerini satıyor. 

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi’ne göre piyasa duyarlılığı, fiyatının Kasım 2021 ortasında 69.000 dolara ulaşmasından bu yana görülmeyen seviyelere geri döndü. Endeks şu anda toplam olası 100 puan üzerinden 72’de bulunuyor.

İspanya’nın merkez bankası Banco de España, müşterilerini dijital euronun potansiyel faydalarına hazırlayan Avrupalı bankacılık kurumlarının arasına katıldı.

JPMorgan (JPM) Çarşamba günkü bir araştırma raporunda, spot bitcoin (BTC) borsa yatırım fonunun (ETF) ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanmasına ilişkin iyimserliğin artmaya devam ettiğini söyledi. 

Kripto para borsası FTX/Alameda yakın zamanda çeşitli kripto varlıklarına toplam 59 milyon dolar transfer etti. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz