Eski SEC Patronu, Spot Bitcoin ETF’nin “Kaçınılmaz” Olduğunu Söyledi

0
171
Bitcoin ETF
Bitcoin ETF

Eski Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu patronu Jay Clayton, Bitcoin borsada işlem gören bir fonun Bitcoin ETF’nin onaylanmasının “kaçınılmaz” olduğunu belirtti.

“Bunun kaçınılmaz olduğunu söylememin nedeni, Bitcoin ETF’nin önünde duran soruların çoğunun, birçok sofistike tarafın ve birçok düzenleyicinin memnuniyetine göre yanıtlanmış olmasıdır.”

Röportaj sırasında eski SEC Başkanı, spot Bitcoin ETF’nin onaylanmasını engelleyen birçok sorunu dile getirdi. Clayton, Bitcoin ticaretinin %95’inden fazlasının önceden sahte ticarete veya diğer manipülatif ticaret biçimlerine atfedildiğine dikkat çekti. Üstelik yüksek kaliteli veriler “gerçekte mevcut değildi.”

Bitwise Asset Management tarafından Mart 2019’da büyük ilgi gören bir rapor yayınlandı. Bu raporda Bitwise, düzenlenmemiş borsalarda rapor edilen Bitcoin ticaret hacminin %95’e kadarının sahte olabileceğini veya sahte ticaretten kaynaklanabileceğini öne sürdü. Şirket, Bitcoin ETF başvuru sürecinin bir parçası olarak bulgularını SEC’ye sundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz