Bitcoin Hakimiyeti Yüzde 54’e Çıktı!

0
206
Bitcoin
Bitcoin

Lider kripto para birimi Bitcoin’in pazar hakimiyeti son 30 ayın en yüksek seviyesi olan %54’e ulaştı, bu da en iyi kripto para biriminin Nisan 2024 için planlanan halving etkinliğinden hemen önce güçlendiğini gösteriyor.

Bitcoin halving (yarılanma), blok başına madencilik ödülünün yarıya indirildiği, dolayısıyla artan talebin ortasında varlığın arzının kesildiği ve fiyatın yükseliş ivmesine yol açtığı bir olaydır. Bitcoin yarılanması her dört yılda bir gerçekleşir ve 2024’teki bir sonraki yarılanma, BTC madencilik ödülünü mevcut 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düşürecektir. Toplam Bitcoin arzı 21 milyonda sabitlendiğinden, BTC madencilik ödüllerinin yarıya indirilmesi, piyasaya yeni BTC akışını azaltan bir arz-talep açığı yaratıyor.

Bitcoin pazar hakimiyeti, kripto varlığın genel dijital varlık pazarına göre piyasa değerinin bir ölçüsüdür ve varlığın gücünü vurgular. %50’nin üzerindeki piyasa hakimiyeti oldukça yükseliş eğilimi gösteriyor ve Nisan ayındaki son boğa koşusundan bu yana en yüksek noktasına işaret ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz