Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
202
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

SHIB ekibinin resmi pazarlama müdürü Lucie, X sosyal medya uygulamasını kullanarak Jennifer Aniston’ın karakterinin “Good Morning Show” isimli Apple TV dizisinin son bölümünde dünyanın önde gelen kripto para birimi Bitcoin’den bahsettiğini gördüğünü paylaştı. 

X’teki kripto analisti “Carl from the Moon”, haftalık Bitcoin grafiğinde, doğrulanması halinde 40.000 dolara yükselişi tetikleyebilecek ilgi çekici bir model tespit ediyor. 

Forbes, Twitter kurucu ortağı ve eski CEO’su Jack Dorsey’in, BitKey adı verilen kendi Bitcoin donanım depolama cihazını piyasaya sürdüğünü bildirdi.

Yakın zamanda yaşanan bir gelişmede, ünlü kripto para birimi uzmanı ve Bitcoin savunucusu Max Keizer, Bitcoin’in yakında 220.000 dolara yükseleceğine olan sarsılmaz güvenini dile getirdi. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Blockchain analizcisi Lookonchain, Ethereum (ETH) birikiminde dikkate değer artışlar kaydetti.

Ethereum vadeli işlemlerine dayalı ilk borsada işlem gören fonlar, sektör için dikkate değer bir zaferle piyasaya çıktı.

Vadeli işlemlere dayalı Ethereum ETF ticaretinin ilk günü yavaş bir başlangıçtı. Ether vadeli işlemlerine risk sunan toplam dokuz ETF Pazartesi günü piyasaya çıktı.

Piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum, geçtiğimiz Çarşamba günü borsalardan 181 milyon dolarlık önemli bir çıkış yaşadı. 

JPMorgan (JPM) Perşembe günkü bir araştırma raporunda, Merge ve Shanghai yükseltmelerinden bu yana Ethereum (ETH) stake etmedeki artışın, ağın daha merkezi hale gelmesi ve genel stake etme getirisinin düşmesi nedeniyle Ethereum’a bir maliyet getirdiğini söyledi.

İkinci büyük blockchain platformu Ethereum’un kurucularından efsanevi programcı Vitalik Buterin, bir ETH transferi daha gerçekleştirdi.

Ripple’ın baş teknoloji sorumlusu David Schwartz, yakın zamanda babasının 2014’te bir milyonun üzerinde XRP satın aldığını açıkladı. O zamanlar fiyatı XRP başına yaklaşık yarım kuruştu.

Ripple’ın Singapur kolunun, Singapur Para Otoritesi’nden büyük bir ödeme kurumu olarak lisans aldığını belirten şirket, hızlı büyüyen bölgede dijital ödeme token hizmetleri sağlamaya devam etmesine izin verdiğini söyledi. 

Ripple Başkanı Monica Long, en çok gelecek vaat eden 100 özel küresel fintech şirketinin özel listesinde yer almaktan büyük onur duyduğunu ifade etti.

IOTA, kapsamlı bir araştırma ve prototip oluşturma sürecinin ardından herkes için dijital özerkliği hedefleyen bir protokol olan IOTA 2.0’ı resmi olarak tanıttı.

300 milyon Dogecoin’in (DOGE) devasa transferi yakın zamanda Robinhood ticaret platformuna gönderildi. 

Altcoinler arasında devam eden rekabet yoğunlaşıyor ve popüler memecoin Shiba Inu (SHIB) tüm bunların yükünü çekiyor. 

Shiba Inu (SHIB), özellikle ağ faaliyetlerinde son dönemde yaşanan artışın ardından nihayet bazı iyileşme işaretleri gösterdi. Zincir içi verilere göre Shiba Inu’nun günlük aktif adreslerinin sayısı geçen hafta %198’lik muazzam bir artış gördü. 

Saldırganların sosyal uygulamadaki tokenleri güvence altına almaya yardımcı olan akıllı bir sözleşmeyi istismar etmesiyle Avalanche’ın yeni Stars Arena’sındaki kilitli fonların neredeyse tamamı boşaltıldı.

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Şirketten yapılan açıklamada, aile ofisi destekli bir yatırım şirketi olan Deus X Capital’in CEO’su Tim Grant ile bugün kurulduğu belirtildi.

Küresel ödeme devi Visa, üretken yapay zeka girişimlerine yatırım yapmak için yeni bir fon kurarak ticaret ve yerleşimlerde yapay zeka (AI) konusundaki iddiasını artırıyor.

Ethereum Layer-2 ölçeklendirme çözümü olan Polygon, Polygon 2.0’a doğru önemli ilerleme kaydetti. 

Önde gelen kripto para borsası Binance, spot pazar payının yedi ay boyunca art arda düştüğünü gözlemledi. CCData’ya atıfta bulunan yakın tarihli bir Bloomberg raporuna göre kripto devi şu anda pazarın yalnızca %34’ünü oluşturuyor.

Kripto sektörünün önde gelen isimlerinden Arthur Hayes, aydınlatıcı bir makalede, kripto para birimi ile yapay zekanın (AI) kesişimine odaklanarak kripto pazarının geleceği hakkındaki bakış açısını paylaşıyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz