Deus X Capital, 1 Milyar Dolarlık Varlıklarla Piyasaya Sürüyor

0
206
Deus X Capital
Deus X Capital

Şirketten yapılan açıklamada, aile ofisi destekli bir yatırım şirketi olan Deus X Capital’in CEO’su Tim Grant ile bugün kurulduğu belirtildi. Şirket, dijital varlık, blockchain, fintech ve kurumsal sermaye piyasaları sektörlerindeki özel sermaye, risk sermayesi ve fon tahsis fırsatlarına dağıtılacak mevcut yatırımlar ve sermaye de dahil olmak üzere 1 milyar dolarlık varlıkla başlıyor.

Grant daha önce Mike Novogratz’ın Galaxy Digital’de (GLXY) EMEA Başkanıydı. Bundan önce SIX Digital Exchange’in CEO’suydu ve TradFi devi UBS’de çalışıyordu. Firma, Stuart Connolly’nin baş yatırım sorumlusu olarak atandığını söyledi. Grant, “Mevcut finansal sistem pahalı, hantal ve çok sayıda kişi için değil, az sayıda kişi için çalışıyor” dedi ve “en yenilikçi dijital varlık, fintech ve sermaye piyasası işlerine yatırım yapmaya ve onları inşa etmeye kararlıyız” dedi.

Firmanın mevcut yatırımları arasında kripto finansal hizmetler şirketi Galaxy ve varlık yöneticisi Hilbert Group (HILB) gibi halka açık şirketlerdeki hisseler yer alıyor. Ayrıca birçok hedge fonuna da tahsisi bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz