IOTA (MIOTA) 2.0’ı Tanıttı

0
302
IOTA
IOTA

IOTA, kapsamlı bir araştırma ve prototip oluşturma sürecinin ardından herkes için dijital özerkliği hedefleyen bir protokol olan IOTA 2.0’ı resmi olarak tanıttı.

Belirtildiği gibi IOTA 2.0, varlıkları güvence altına alabilen ve tokenize edebilen, kolay transferlere olanak tanıyan ve Web3, işletmeler ve hükümetler için yeni dijital ekosistemler yaratabilen bir fikir birliği ve çözüm katmanı olacak.

Geçtiğimiz hafta IOTA, Ledger, Networking ve Consensus belgelerinde sunulan IOTA 2.0’ın üç temel taşını açıkladı. Bildirildiği üzere geçtiğimiz hafta Shimmer EVM Kamu Akıllı Sözleşme Zinciri’nin lansmanına tanık olundu. IOTA 2.0’ın yaklaşan sürümünün blockchain için bir dönüm noktası olması bekleniyor.

4 Ekim 2023’te IOTA’nın Stardust protokolüne yükseltilmesi bekleniyor. IOTA ağı Stardust’a yükseltildikten sonra, IOTA ve Shimmer ağları, Shimmer ağı IOTA 2.0’a uyum sağlayacak şekilde ilerleyene kadar özellik eşliğine sahip olacak.

IOTA ağı Stardust yükseltmesinin bir sonucu olarak çatallanacak. Bir ağın tokenomikleri, yeni bir ekosistem fonunun geliştirilmesine izin verecek şekilde değiştirilecek, diğer ağın token arzı ise değişmeden kalacak. Mevcut Chrysalis IOTA ağından iki ağ doğacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz