Ether Vadeli İşlemler ETF’leri İlk Gün Ticaretinde Düşük Hacim Görüyor

0
177
ETF
ETF

Vadeli işlemlere dayalı Ethereum ETF ticaretinin ilk günü yavaş bir başlangıçtı. Ether vadeli işlemlerine risk sunan toplam dokuz ETF Pazartesi günü piyasaya çıktı.

Beşi yalnızca Ethereum vadeli işlemlerini tutacak, dördü ise Bitcoin ve Ethereum vadeli işlemlerinin bir karışımını tutacak. Bu fonlardan biri olan Valkyrie’nin yakında yeniden adlandırılacak olan Bitcoin Stratejisi ETF’si (BTF), yaklaşık iki yıldır yalnızca bitcoin fonu olarak varlığını sürdürüyor ancak stratejisini Ether’i de içerecek şekilde değiştiriyor.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, “Ether Futures ETF’leri için grup olarak oldukça yüksek bir hacim” dedi. Bugün yeni ETF’ler arasında en popüler olanlardan biri olan VanEck’in Ethereum Stratejisi ETF’si (EFUT), sadece 425.000 $’lık toplam dolar hacmiyle yaklaşık olarak hisse başına ortalama 17 $’lık bir fiyatla 25.000 hisse kadar işlem gördü. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Ekim 2021’de şiddetli bir kripto boğa piyasasının ortasında başlatılan ProShares Bitcoin Stratejisi ETF (BITO), ilk gününde dolar hacminde 1 milyar dolardan fazla işlem gördü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz