Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
240
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Kripto para analisti Dave The Wave, kripto paranın aylık zirve kapanışı ile logaritmik büyüme eğrisi (LGC) arasındaki tarihsel ilişkiye dayanarak 2025’te olası bir Bitcoin kırılması öngörüsünde bulundu. 

Kripto analisti Ali’ye göre TD Sequential, Bitcoin’in üç günlük grafiğinde bir satın alma sinyali sağladı. Bu senaryoda Ali, 26.800 doların üzerinde sürdürülebilir bir kapanışın Bitcoin’in 28.000 dolara ulaşmasının önünü açabileceğini öne sürüyor.

Fox News Radyosunda konuşan Teksas senatörü, Bitcoin madenciliğinin eyaletinin stresli elektrik şebekesi için iyi olduğunu söyledi.

Haftanın Altcoin Haberleri

Çeşitli kaynaklar, Coinbase borsasına neredeyse yarım milyar ABD doları değerinde şaşırtıcı miktarda Ethereum aktarıldığını bildirdi. 

ARK 21Shares, spot Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) için bir ön izahname yayınladı. Cboe BZX Borsasında işlem görmesi planlanan ARK 21Shares Ethereum ETF, New York Variant aracılığıyla eterin performansını takip etmeyi amaçlıyor. 

Eski bir Ethereum balinası 8,1 yıllık uyku halinin ardından uyandı. Bu, Ethereum’un ilk coin teklifinin (ICO) Temmuz ayında başladığı ve tarih yazdığı 2014 yılına kadar uzanıyor.

Buterin konuşmasını Ethereum’un kalıcı zorluklarına odakladı: gizlilik, fikir birliği, akıllı sözleşme güvenliği ve ölçeklenebilirlik. Bu sorunların son altı yılda sabit kaldığını vurguladı.

XRP yeni listelemelerin ardından ilgi kazanmaya devam ediyor. Büyük kripto borsası Bybit’te yeni bir XRP/EUR ticaret çifti başlatıldı. 

San Francisco merkezli blockchain firması Ripple, Web3 finansal, düzenleyici ve teknolojik altyapı sunan bir finans kurumu olan Fortress Trust’ı satın almak için bir anlaşma yaptığını duyurdu.

Nisan zirvesinin gerisinde kalmasına rağmen Cardano, zincir içi işlem hacminde gözle görülür bir artışla daha geniş piyasa trendlerine meydan okuyarak kripto topluluğunda dalga yaratıyor.

Polygon (MATIC), son 24 saatte %5’e kadar yükseldikten sonra 0,5554 dolar fiyatla el değiştirerek bugün piyasada devam eden düşüş eğiliminden kurtulmaya çalışıyor.

Shiba Inu balinaları veya büyük balina sahipleri piyasada hamleler yapıyor ve SHIB, büyük işlem hacminde %2.182’lik şaşırtıcı bir artış yaşıyor. 

Popüler bir blockchain platformu olan Cardano, geçen ay işlem hacminde önemli bir artış gördü ve ağustos ayında 1,6 milyon işlem artışı bildirdi.

Geçtiğimiz hafta, büyük ADA sahipleri cüzdanlarından önemli miktarda 1,02 milyar token taşıdı ve bu da kripto para biriminin geleceği hakkında spekülasyonlara yol açtı.

Haftanın Diğer Kripto Haberleri

KuCoin, Türkiye’de kripto paranın benimsenmesinin yüksek olduğunu söylüyor. KuCoin tarafından yürütülen bir araştırma anketine göre, yüksek enflasyonun sancıları çeken Türkiye’de kripto paraların benimsenmesi artıyor. 

Ticaret platformu tarafından sağlanan güncellemeye göre, PYUSD mevduatları için derhal açıldı ve asıl listelemenin 7 Eylül Perşembe günü planlandığı doğrulandı. 

Kripto sektörünün önde gelen isimlerinden ve ARK Invest’in kripto departmanının eski başkanı Chris Burniske, geçtiğimiz günlerde sektörün mevcut durumuna ilişkin bakış açısını paylaştı.

Çin’in önde gelen sosyal medya platformu Weibo, 80 yüksek profilli kripto fenomenini yasakladı.

Yerel basında çıkan haberlere göre, çöken Türk kripto borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, kız kardeşi Serap Özer ve erkek kardeşi Güven Özer, 11 bin 196 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz