Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
255
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Deneyimli bir kripto para analisti, 2019 ve 2015’te bu seviyelere dokunmanın “parabolik” rallilerle sonuçlandığını söylüyor.

Teknik analiz göstergesi, yükselen tahvil getirilerinin kripto para birimleri de dahil olmak üzere riskli varlıklar üzerinde baskı yaratması nedeniyle Bitcoin’de aşırı satış koşullarını gösteriyor.

BTC/USD’nin geçen hafta %10 düşmesine rağmen, Bitcoin madencileri fiyat düşüşünü adım adım gerçekleştiriyor gibi görünüyor.

Tanınmış bir kripto analiz firması olan Glassnode, borsalardaki Bitcoin bakiyesinin 5 yılın en düşük seviyesi olan 2,27 milyon BTC’ye düştüğünü bildirdi. 

Pantera’ya göre bir sonraki Bitcoin yarılanmasının 20 Nisan 2024’te gerçekleşmesi bekleniyor. Tarih tekerrür ederse Bitcoin yarılanmadan önce 35.000 dolara, sonrasında ise 148.000 dolara yükselebilir.

Haftanın Altcoin Haberleri

Büyük ABD borsası beklenmedik bir şekilde Vitalik Buterin’den yüzlerce Ethereum (ETH) aldı. 

Lookonchain tarafından paylaşılan verilere göre, önde gelen dört Ethereum sahibi, son yedi gün içinde toplu olarak 94 milyon dolar tutarında 56,1 bin ETH satın aldı.

Çinli kripto blog yazarı ve gazeteci Colin Wu, belirli bir yaş grubundaki yatırımcılar arasında XRP’nin Güney Kore’deki büyük kripto para birimleri Bitcoin ve Ethereum’dan daha popüler olduğunu tweetledi. 

Kripto para birimi veri takipçisi Whale Alert, son saatlerde milyonlarca XRP’nin aktarıldığını bildirdi. Whale Alert’e göre 29.300.000 XRP (29,3 milyon) açıklanmayan bir balina cüzdanından Bitstamp kripto borsasına aktarıldı.

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, Solana’yı (SOL) içeren bir ticaret çiftini tekliflerinden çıkarmayı seçti. 

Shiba Inu (SHIB) yakın zamanda yanma oranında %800 oranında şaşırtıcı bir artışa tanık oldu ve bu da devasa bir milyar SHIB tokeninin dolaşımdan kaldırılmasına yol açtı. 

Litecoin ağ işlemleri açısından rekor kırdı. Heyecan verici bir tweet, Litecoin ağında 175 milyonuncu işlemin tamamlandığını belirtiyor.

Ünlü “Kurbağa Pepe” memesinden ilham alan meme kripto para birimi PepeCoin (PEPE), Avustralya merkezli önde gelen kripto para borsası GroveX’te listelendi.

IOG CEO’su Charles Hoskinson, Cardano’nun (ADA) pazar liderleri Bitcoin ve Ethereum’u gölgede bırakacağını tahmin etti.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Bir kripto para girişimi, bariz bir dolandırıcılığın kurbanı olduktan sonra sektörün en büyük borsalarından birine karşı yasal işlem başlatıyor.

Tioga Capital ve Blocktower Capital liderliğindeki Maple Finance, 5 milyon dolarlık yeni bir bağış toplamayı duyurdu.

Sam Bankman-Fried, Salı günü mahkemeye çıktığında, kripto para borsası FTX’in çöküşüne bağlı dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarını kabul etmedi.

Şu anda en çok konuşulan kripto platformu Friend Tech, piyasaya sürülmesinden sonraki 12 gün içinde akıllara durgunluk veren ETH girişlerini izliyor. 

Temel bir hukuki kararla, en büyük NFT (non-fungible token) pazarlarından biri olan OpenSea’nin eski ürün müdürü Nate Chastain, üç ay hapis cezasına çarptırıldı.

Pheu Thai’nin tartışmalı bir seçimin ardından ülkenin kontrolünü ele geçirmesiyle emlak geliştiricisi Srettha Thavisin, Tayland’ın bir sonraki Başbakanı olarak atandı. 

Bitstamp, ülkedeki düzenleyici ortam nedeniyle 25 Eylül itibarıyla ABD’deki staking hizmetini kapattığını açıkladı.

Perşembe günü müşteri destek ekibi tarafından yapılan bir açıklamaya göre Binance, kripto destekli banka kartını Latin Amerika ve Orta Doğu’da kullanımdan kaldırıyor. 

Atari’nin kurucusu ve ticari açıdan başarılı ilk video oyunlarından biri olan Pong’un mucidi Nolan Bushnell, özellikle sanal dünyalara sahiplik getirme konusunda Web3 oyunlarının geleceği konusunda iyimserliğini paylaştı.

JPMorgan (JPM) Perşembe günkü bir araştırma raporunda, Chicago Ticaret Borsası’nın (CME) Bitcoin (BTC) vadeli işlemlerindeki açık pozisyon analizinin, uzun pozisyonların çözülmesinin başlangıçtan ziyade son aşamada göründüğünü gösterdiğini söyledi.

Büyük bir gelişme olarak, büyük bir kripto para borsası olan Coinbase, PayPal’ın stablecoin’i PYUSD’yi listeleme planlarını resmen açıkladı. 

ARK Invest, kripto para vadeli işlemlerine odaklanan iki borsa yatırım fonu (ETF) için başvuruda bulunmak üzere 21Shares ile işbirliği yaptı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz