Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
312
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Glassnode’a göre, borsalara 14 günlük ortalama madenci transferleri keskin bir şekilde artarak 489,26 BTC’ye yükseldi ve Mart 2021’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Eski MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, yakın zamanda Bloomberg ile yaptığı bir röportajda, Bitcoin’in kripto para piyasasındaki hakimiyetinin yakın gelecekte ikiye katlanacağını belirten cüretkar bir tahminde bulundu.

Bitcoin’in borsa arzı üç yılın en düşük seviyesine indi. Veri analitiği firması Santiment’e göre, Bitcoin’in borsa arzı Şubat 2018’den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BTC.com’dan alınan verilere göre, Bitcoin ağı madencilik zorluğunda artış gördü ve %2,18 artarak 52,35 trilyon rekor seviyeye ulaştı.

Bitcoin, sadece birkaç dakika içinde gün içi en düşük seviyesi olan 25 bin dolara düşmeden önce kısa bir süre 26.098 dolarda zirveye ulaşan bir inişli çıkışlı dalgalanmalar yaşadı.

Bitcoin ağının dayanıklılığı, madencilik zorluğu tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştığı için kendini göstermeye devam ediyor. 

Önde gelen kripto para birimi takipçisi Whale Alert, yaklaşık 18 saat önce, 10.000 BTC’lik devasa bir Bitcoin yığınının, kayıtlı sahibi olmayan yepyeni bir cüzdana gönderildiğini bildirdi. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Hinman’ın belgeleri sonunda yayınlandı. XRP’nin fiyatı, piyasa değerine göre ilk 10 kripto para birimini geride bırakmak için aniden %7 arttı.

Ripple’ın yeni ortağı Banco Republica, ödeme sistemini dijitalleştirmek için XRP Ledger’ı kullanmaya başladı. 

Charles Hoskinson, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Cardano’nun yerel tokeni ADA’nın bir menkul kıymet olduğu yönündeki iddialarını çürüttü.

Ticaret hacmine göre dünyanın önde gelen kripto para borsası, platformundan birkaç spot ticaret çiftinin kaldırıldığını duyurdu ve bunlardan 10’u Binance Coin (BNB) içeriyor.

FLOKI, yakın zamanda yaşanan bir çöküşün ardından şimdiden yükselmeye başlayan ilk 10’daki tek meme coin oldu. 

Sahiplerinin %91’i kayıp yaşadığı için Shiba Inu (SHIB) devrilme noktasına yaklaşıyor. IntoTheBlock’tan alınan verilere göre, Shiba Inu sahiplerinin yüzde doksan biri şu anda pozisyonlarında para kaybediyor. 

SHIB Perşembe gününden beri yükselirken, SHIB ordusu iki milyon Shiba Inu’yu yaktı.

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

A16z, bu yıl içinde açılacak ofisi İngiltere ve Avrupa’daki kripto ve başlangıç ​​ekosistemlerindeki büyümeyi finanse etmek için kullanmayı planlıyor. 

Coinglass tarafından izlenen verilere göre, Binance’in BNB tokenine bağlı açık faiz veya ödenmemiş ve aktif vadeli işlem sözleşmelerinin sayısı artmaya devam ediyor. 

Amerika Birleşik Devletleri merkezli kripto borsası Binance.US, kayıtsız bir menkul kıymetler borsası olarak faaliyet gösterdiği iddialarına karşı kendisini savunması için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) eski bir icra yetkilisini hukuk ekibinin bir parçası olarak işe aldı.

Önde gelen bir İspanyol kripto borsası olan Bit2Me, Investcorp liderliğindeki bir fonlama turunda 15 milyon dolar topladı.

Yakın zamanda bir dizi büyük ABD bankasının iflas etmesinden sonra, Robert Kiyosaki daha fazla bankanın yakında çökeceğine inanıyor ve şu anda zayıf bir konumda olduğu söylenen belirli bir bankanın adını vererek onun bir sonraki çöküş adayı olduğunu belirtti.

Dallas Mavericks’in patronu Mark Cuban, tokenların çoğunun hayatta kalamayacağını tahmin ediyor ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunu eleştiriyor.

Kaiko’dan alınan verilere göre, piyasa yapıcılar alım satımda küçüldükçe, kripto ticaret hacimleri ikinci çeyrekte yılın en düşük seviyesine ulaştı.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, Bitcoin ETF (borsa yatırım fonu) için başvuruda bulunmak üzere. BlackRock, ETF için Coinbase (COIN) Custody’yi ve fiyatlandırma için kripto borsasının spot piyasa verilerini kullanacak. 

OKCoin, müşterilerinin hesapları hakkında yanlış iddialarda bulunduğundan şikayet eden ABD Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC) tarafından suçlanıyor.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Hollandalı düzenleyiciyi kara para aklamayı önleme (AML) yönergelerini karşıladığını kanıtlayan bir sanal varlık hizmeti sağlayıcısı (VASP) lisansı vermeye ikna edemedikten sonra Hollanda’dan ayrılıyor.

Bloomberg’e göre Dijital Pound yayınlanmaya bir adım daha yaklaştı. Birleşik Krallık’ta iddialı bir CBDC deneyi olan Rosalind Projesi başarıyla sonuçlandı.

Three Arrows Capital, dijital sanat koleksiyonu Sotheby’s’de rekor kıran 11 milyon dolara satıldığında manşetlere taşındı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz