Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
411
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Glasssnode verilerine göre, küçük Bitcoin adresleri, FTX borsasının patlamasının ardından agresif bir denge artışı kaydetti. 

Kripto veri takipçisi WhaleAlert’e göre, Binance’ten 2 milyar dolar değerinde BTC taşındı. Bir tweet’te, 2.062.504.721 dolar değerinde 127.351 BTC’nin Binance’ten bilinmeyen bir cüzdana aktarıldığı bildirildi. 

Mobius Capital Partners’ın kurucusu Mark Mobius, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatının sadece 10.000 dolara düşebileceğini tahmin etti. 

Amerikalı iş adamı Warren Buffett, son beş yılda Bitcoin’den daha iyi performans göstermeyi başardı. Buffett, son beş yılda dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’i geride bıraktı.

Bu yatırımcılar, Noel hediyesi alma umuduyla Bitcoin biriktirmeye başlıyor. Kripto analiz portalı Santiment’e göre, son beş gün içinde büyük kripto para sahipleri tarafından 47.888 BTC satın alındı. 

Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, iki hafta içinde ilk kez 17.000 dolar seviyesini geri kazanmayı başardı. 

Yakın zamanda yayınlanan bir blog yazısında, Avrupa Merkez Bankası’nda (ECB) piyasa altyapısı ve ödemeler genel müdürü Ulrich Bindseil ve AMB’nin piyasa altyapısı ve ödemeler iş alanı üst düzey yönetim danışmanı Jürgen Schaaf, Bitcoin’in ilgisizliğe doğru gidiyor.

Kurumsal yatırımcılar, FTX çöküşünden sonra Bitcoin ve kripto pazarına geri dönüyor. Coinbase Premium Index’e dayalı kripto analitik portalı CryptoQuant’ın kurucusu, ABD’de kripto piyasası etrafındaki piyasa duyarlılığının toparlandığını söyledi.

Gokhshtein Media’nın kurucusu David Gokhshtein, şu anda sadece getirilere dayalı olmak dışında başka bir sebep olmaksızın BTC yerine ETH’yi tercih edeceğini söyledi. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, düzenleyicilerin “korkunç davranışları” caydırması gerektiğine inanıyor. 

Singapur merkezli kripto borsası, kullanıcıları bir web sitesi bildirimi aracılığıyla bilgilendirerek, yeni oluşan kripto endüstrisindeki zorlukları vurguladı. Ticaret platformu kararının nedenlerini gösterdi: LINE blockchain ekosistemini ve LINK token ekonomisini büyütmeye devam etmesi gerekiyordu.

Meme coin’in son boğa koşusu, Elon Musk’ın Twitter planlarına dahil olabileceği yönündeki spekülasyonlarla ilgili olabilir.  CoinGecko’ya göre Dogecoin geçen hafta %22,5’in üzerinde artış göstererek 0,075 dolardan 0,094 dolara sıçradı. 

Pazartesi günü yapılan bir duyuruya göre, Cardano blok zincirindeki ilk merkezi olmayan borsalardan birini kolaylaştıran ekosistem kurucusu Adaswap, ana ağda canlı yayına geçti.

Büyük miktarda BabyDoge’un 1 Aralık’ta tedavülden kaldırılması bekleniyor. Baby Doge Coin’in resmi hesabı, BabyDoge topluluğu için yakın zamanda oylanan bir token yakma işleminin iki gün içinde başlayacağına dair bir hatırlatma yayınladı. 

Yakın tarihli bir tweet’te, ünlü trader John Bollinger, Litecoin’in (LTC) “uyandığını” belirtti. En eski altcoinlerden birinin fiyatı son 24 saatte %3,7 arttı. 

BMW, metaverse ve NFT’lerle ilgili ticari marka başvuruları yaparak Ford ve Hyundai’ye katıldı.

Popüler meme kripto para birimi Shiba Inu (SHIB), kripto para borsası Bitcastle’da listelendi. 

Dogecoin rallisi, kripto para piyasasında tersine dönmesine rağmen devam ediyor. Piyasadaki ilk ve en büyük kripto paranın karlılığı %63’e ulaştı ve şaşırtıcı bir şekilde DOGE’u tüm dijital varlıklar endüstrisindeki en karlı varlıklardan biri haline getirdi.

BlackRock, menkul kıymetlerin tokenleştirilmesini destekleyen artan sayıda firmaya katılıyor. 

Dogecoin, Twitter’a entegre olacağına dair devam eden spekülasyonların ardından bir haftalık rallisini sürdürdü. 

Cardano, en yakın rakibinden geliştirme faaliyetlerinde %18 artış kaydetti. Kripto analitik portalı Santiment’e göre, Cardano açık ara en aktif olarak geliştirilen kripto varlığıdır.

Meme tokeni BabyDoge’un resmi Twitter tanıtıcısı, daha önce duyurulduğu gibi 1 Aralık’ta 1.1 milyon tokenin yakıldığını duyurdu. 

MASK token, piyasadaki en gizemli projelerden biri oldu ve Changpeng Zhao’nun Elon Musk’a sağladığı destekle kısmen mümkün olan Twitter devralımının ardından büyük ilgi gördü.

Cardano, merkezi olmayan staking ağlarından daha iyi performans gösteriyor. 

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Popüler kripto para birimi kredi kuruluşu BlockFi, Pazartesi günü yapılan duyuruya göre, devam eden kripto krizinin bir başka kurbanı daha olduğunu iddia ederek, Bölüm 11 iflas koruması için başvuruda bulundu.

Brezilya, Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak belirlemedi, ancak ülke çapında ödeme aracı olarak kripto para birimlerini yasallaştıran bir yasa çıkardı ve dijital para birimlerinin benimsenmesine ve ekosistemin genişlemesine düzenleyici bir destek sağladı.

Amerika’nın en büyük kripto para borsası Coinbase, müşteri ilgisinin azaldığını öne sürerek bazı varlıkları kaldırdı. 

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, gözden düşmüş FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’i “hayal ürünü” olmakla suçladı. 

Güney Koreli savcılar, Terraform Labs’ın kurucularından birini tutuklamak için mahkeme onayını alabilir. The Korea Times’ın haberine göre Güney Koreli savcılar, Terraform Labs’ın kurucu ortağı Daniel Shin’i ve diğer yedi Terra çalışanını tutuklamak için mahkemeden onay alabilir.

2022 FIFA Dünya Kupası futbol temalı kripto para projelerine olan ilgiyi tetikledikçe, giderek daha fazla dolandırıcı bu kısa ömürlü aldatmacadan en iyi şekilde yararlanmaya çalışıyor.

Cuma günü yapılan duyuruya göre, BNB Zincirine dayalı merkezi olmayan bir finans protokolü olan Ankr, hacherların saldırısına uğradı. 

TWT, desteği 1,84 dolardan vurduktan sonra 28 Kasım’dan beri koşuya başladı. Trust Wallet tokeni (TWT) şu anda, piyasalardaki son düşüşün ortasında çoğunlukla aşağı işlem gören çoğu kripto para biriminin zemininde kazançlar kaydediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz