BlackRock CEO’su Tokenizasyonun Öneminden Bahsetti

0
271
BlackRock
BlackRock

BlackRock, menkul kıymetlerin tokenleştirilmesini destekleyen artan sayıda firmaya katılıyor. BlackRock CEO’su Larry Fink, “piyasalar için gelecek nesil, menkul kıymetler için gelecek nesil, menkul kıymetlerin tokenizasyonu olacak” dedi.

Blok zinciri dünyasında tokenizasyon, bir varlığın dijital temsilinin bir blok zincirinde oluşturulduğu, işlem ve sahiplik geçmişini doğrulayan bir süreci ifade eder. Bu yaklaşım, hisse senetleri, tahviller, emlak gibi varlıkların ve hatta arazi, şarap veya sanat gibi alternatif varlıkların alım satımının farklı bir yolunu sağlayarak transferlerin bir genel muhasebe defterinde görünür olmasını sağlar.

Bir New York Times DealBook etkinliğinde konuşan Fink, tokenleştirmenin “anında çözüm” ve “düşük ücretler” sağlayacağını savundu. Bu avantajlara rağmen, bu tür bir teknolojinin geliştirilmesinin BlackRock’un iş modelini bozmayacağını da sözlerine ekledi. Blockchain vaadinin yanı sıra CEO, Rusya-Ukrayna ihtilafının etkisi, Çin’in değişen rolü ve bu yıl çoğu gelişmiş ekonomiyi etkileyen küresel enflasyon baskısı dahil olmak üzere birçok güncel ekonomik konuya da değindi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz