Yeni YouTube CEO’su Web3 Teknolojilerini Övüyor

0
300
WEB3
WEB3

Neal Mohan, yedi yılı aşkın bir süredir YouTube’un Baş Ürün Sorumlusu olarak görev yaptıktan sonra, eski CEO Susan Wojcicki’nin istifa edeceğini söylemesinin ardından geçen hafta Google’ın sahip olduğu akış platformunun başına getirildi. Yeni görevi, Web3 teknolojilerinin hayranları ve savunucuları için iyiye işaret. Wojcicki istifasını bir blog yazısı ile duyurdu. Youtube’un “inanılmaz liderlik ekibini” överken, Mohan’ın “müthiş bir lider” olacağını belirterek YouTube TV ve YouTube Music gibi ürünlerin lansmanında çok önemli bir rol oynadığı için övgüde bulundu.

Mohan, YouTube’un tekliflerini şekillendirdiği uzun görev süresi boyunca internetin ve çeşitli platformların gelişimi konusunda açık fikirli oldu. Geçen yıl, bir blog gönderisinde YouTube’un Web3 teknolojisini entegre etmenin yollarını aradığını açıkladı. Mohan, “Blockchain ve NFT’ler gibi yeni teknolojilerin, içerik oluşturucuların hayranlarıyla daha derin ilişkiler kurmasına izin verebileceğine inanıyoruz” diye yazdı.

Mohan, NFT’lerin “hayranların en sevdikleri içerik oluşturuculardan benzersiz videolara, fotoğraflara, sanat eserlerine ve hatta deneyimlere sahip olmaları için doğrulanabilir bir yol” olabileceğini yazdı ve bunun içerik oluşturucuların ve izleyicilerin yeni şekillerde iş birliği yapmasına olanak tanıyacağını ekledi. Metaverse açısından Mohan, teknolojinin kullanımının “hala ilk günlerinde” olduğunu, ancak YouTube’un “oyunlara daha fazla etkileşim getirmek ve onları daha canlı hissettirmek için çalışacağını” söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz