Tether USDT Nedir? Tether İncelemesi

0
597

Kripto para borsalarının ciddi bir kısmı ülkelerdeki bankacılık kanunları nedeniyle Fiat para desteği sunamamaktadır. Bu durum borsalarda kripto para tutan kullanıcıların olası düşüşlerde nakit paraya dönebilmesini oldukça zorlaştırmaktadır. Tam da bu noktada Tether gibi projeler ön plana çıkmaktadır.

Tether (Usdt) kripto para camiasında çok konuşulan; Birçok tartışmayla gündeme gelen bir stabil kriptodur. Tether’ın ilk çıkış aşamasında firma tarafından piyasadaki her bir Tether’ın banka hesaplarındaki Amerikan dolarlarıyla birebir desteklendiği belirtilmiştir. Ancak bu iddia birçok tartışmaya sebep olmuş; Konuyla alakalı birçok rapor yayınlanmış ve son gelinen nokta itibariyle Tether’ın sitesinden birebir banka hesaplarındaki dolarla desteklenmesi ibaresi çıkartılıp bunun yerine “Nakit karşılığı olan varlıklar” ifadesi getirilmiştir.

Tether yaygın olarak bilinenin aksine sadece Amerikan doları olarak değil; Euro ve Japon yeni olarak da hizmet vermektedir.

Tether’la alakalı sansasyonel haberlerin içersinde hep Bitfinex borsası da yerini almıştır. Şu anda da Bitfinex borsasının CEO’su olan Van Der Velde ayni zamanda Tether şirketinin CEO’luğunu üstlenmektedir.

Tether USDT ile alakalı daha detaylı bilgi için videomuzu izleyebilirsiniz;

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz