Siacoin Nedir? SC ne işe yarar? Detaylı İnceleme

0
723

Siacoin blockchain altyapısında, merkezi olmayan bir veri depolama platformudur. Dropbox, Google Drive ve benzeri merkezi projelere blockchain altyapısında alternatif olmayı hedefleyen bir platformdur.

Günümüzde hem bireysel hem de özellikle kurumsal kullanıcıların çok ciddi bir veri depolama ihtiyacı vardır. Hard disklere veri yedeklemek oldukça pahalı bir yöntemdir, alternatif olan cloud sistemlerinde ise güvenlik ile ilgili endişeler mevcuttur.

Merkezi platformlarda, kişisel verileriniz gizliliğini ve güvenliğini hizmet aldığınız firmanın insafına bırakmış oluyorsunuz. Siacoin bu güvenlik sorunlarını blockchainin avantajlarını kullandığı yazılımı ile aşıyor.

Sia platformunun içerisine isteyen herkes kendi hard diskinden istediği kadar alanı ayırıp sisteme dahil oluyor. Sia verileri parçalara bölüp kriptopgrafik olarak şifreleyerek alan sağlayıcılara bölüyor. Sia bu noktada hem insanları bilgisayarlarındaki kullanmadıkları hard disk alanlarını kiraya vererek para kazanmalarını sağlıyor hem de sistemin dağıtık bir yapıda işlemesini sağlıyor.
Veriler farklı nodelarda farklı pclere yedeklenmiş olarak saklanıyor bu sayede veri saklamanın devamlılığı sağlanmış oluyor.

Sia platformunda 1 Terabyte verinin 1 ay boyunca depolanması 2-4$ arası iken bunu Amazon servisi kullanarak yaparsanız fiyat 23$’a çıkıyor.  Sia burada ciddi bir fiyat avantajı sağlıyor. Sia platformunda bütün ödemeler Siacoin ile yapılmaktadır. Siacoin (SC) ; Binance, Coinex, Okex gibi pek çok kripto para borsasında işlem görmektedir.

Platformun işleyişinde; veri saklayanlar, verisini saklatmak isteyen kişiler ile smart contract aracılığı ile sözleşme yapıyorlar. Sistem saklanan verileri sürekli denetliyor ve taahhüdünü yerine getirmeyen, örneğin çok fazla offline olan hard disk sahiplerini cezalandırıp orada saklanan verileri başka bir yedeğe taşıyor. Bu şekilde sistemde kesinti yaşanmıyor.
Sia depolama alanı sahipleri için bir serbest piyasa ortamı sunuyor. Alanınız için istediğin ücreti siz belirleyebiliyorsunuz.
Hard disk madenciliği de denilen sadece bu hizmeti sağlamak için harici diskler alıp sisteme dahil olabilir ve gelir elde edebilirsiniz.  Bu konuda özellikle iyi bir upload hızına ihtiyacınız vardır. İnternette Siacoin calculator olarak detaylı maliyet hesaplamalarını bulabilirsiniz.

Siacoin hakkında daha detaylı inceleme için videomuzu izleyebilirsiniz:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz