Kripto Aylık İşlem Hacmi Yedi Aydan Sonra İlk Kez 6,58 Trilyon Dolara Düştü

0
141
Kripto Paralar
Kripto Paralar

CCData, kümülatif aylık spot ve türev işlem hacminin %43,8 oranında düştüğünü belirtti. Binance’in spot piyasa hacmi Eylül 2023’ten bu yana ilk düşüşünü kaydetti. Kripto para birimi işlem hacmi, artan jeopolitik gerilimlerin ve ABD’de listelenen spot ETF’lere girişlerin yavaşlamasının dijital varlık piyasası üzerinde baskı oluşturmasıyla yedi aydan bu yana ilk düşüşünü kaydederek Nisan ayında azaldı.

Londra merkezli dijital varlık veri sağlayıcısı CCData tarafından hazırlanan bir rapora göre, spot ve türev piyasalarındaki kümülatif hacim %43,8 düşüşle 6,58 trilyon dolara geriledi; bu, Mart ayındaki rekor yüksek seviye olan 9,12 trilyon dolardan keskin bir geri çekilme anlamına geliyor. Vadeli işlem ve opsiyon piyasasındaki aktivite %47,6 düşüşle 4,57 trilyon dolara gerilerken türevler yine yatırımcıların gözünden düştü. Bu arada, spot piyasa hacmi göreceli olarak %32,6’lık bir düşüşle 2,01 trilyon dolara geriledi.

CCData, “Bu düşüş beklenmedik makroekonomik verileri, Orta Doğu’daki jeopolitik krizin tırmanmasını ve ABD spot bitcoin ETF’lerinden gelen negatif net akışları takip ederek büyük kripto varlıklarının Mart ayında elde ettikleri kazanımları geri almasına yol açtı” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz