Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
138
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Bitcoin (BTC) fiyatlarının hızla arttığı bir dönemde, zincirdeki adresleri inanılmaz bir kârlılık gösteriyor. Aynı zamanda uzun vadeli BTC sahiplerinin davranışları da izleyicilere karışık sinyaller gönderiyor.

Lider kripto para birimi Bitcoin haftaya sert bir yükselişle başladı. Bitcoin (BTC) Pazartesi günü Avrupa sabah saatlerinde 65.000 dolar sınırını geçerek Kasım 2021’de belirlenen ömür boyu zirvesi olan 69.000 dolara yaklaştı.

Öncü dijital para birimi, geleneksel fiat para birimlerinin üstünlüğüne meydan okumaya devam ediyor ve birçoğunun Bitcoin’e karşı döviz kurlarında yeni zirveler yaşanıyor.

Bitcoin’in (BTC) toplam piyasa değeri, bugün, 4 Mart 2023’te tarihinde ikinci kez 1,3 trilyon dolar seviyesini aştı. 

MicroStrategy (MSTR) Salı akşamı, fonları daha fazla bitcoin (BTC) satın almak için kullanma niyetiyle, dönüştürülebilir borcu özel bir arzla satarak 600 milyon dolar toplamayı planladığını duyurdu.

Yakın zamanda attığı bir tweette IntoTheBlock, Bitcoin adreslerinin yüzde yüzünün (tweet’e göre 1,06 milyon tanesi) şu anda kârda olduğunu gururla belirtti.

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin, kısa süreliğine tüm zamanların en yüksek seviyelerine dokunduktan sonra Salı günü %7’nin üzerinde düşüş yaşadı ve bu durum piyasa genelinde satışlara ve volatilitenin ortasında 1 milyar dolardan fazla tasfiyeye neden oldu.

Michael Novogratz, yakın zamanda Fox Business ile yaptığı bir röportajda, Bitcoin’in önümüzdeki yıl içinde 100.000 dolarlık dönüm noktasına ulaşabileceğine olan inancını dile getirdi.

Kiyosaki, önde gelen kripto para birimine olan sarsılmaz güvenini sosyal medyada dile getirerek, Bitcoin’in değerinin 2024 yılı sonuna kadar 300.000 dolara yükselebileceğini öne sürdü.

Blockchain analiz platformu Arkham’dan gelen veriler, Elon Musk’un firmaları Tesla ve SpaceX’in sahip olduğu Bitcoin’in (BTC) büyüklüğünü ortaya çıkardı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Nasdaq ISE, LLC’nin iShares Bitcoin Trust’taki opsiyonları listelemek ve ticaretini yapmak için önerdiği kural değişikliğine ilişkin inceleme süresinin uzatıldığını duyurdu.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, büyük bir hamleyle Bitcoin (BTC) varlıklarının şaşırtıcı bir şekilde 12,3 milyar dolara yükseldiğini gördü.

Santiment’in zincir üstü veri toplayıcısı, en büyük iki kripto para biriminin haftalık getirilerde S&P 500 endeksini büyük ölçüde aştığını söyleyen bir tweet yayınladı.

Haftanın Altcoin Haberleri

Uzun süredir hareketsiz olan devasa bir Ethereum (ETH) balinası aniden canlandı ve tek bir işlemde 10.000 ETH aktardı.

Önde gelen kripto para analisti Michaël van de Poppe, son piyasa güncellemesinde son tahminiyle kripto topluluğunun heyecanını ateşledi: Ethereum (ETH) tüm zamanların en yüksek seviyelerini test etmeye hazırlanıyor. 

Zincir içi analiz platformu IntoTheBlock tarafından paylaşılan verilere göre, ikinci en popüler blockchain olan Ethereum’un haftalık ücretlerinde dramatik bir artış görüldü.

Toplamda 620 milyon doları aşan bir  dizi önemli Ethereum (ETH) satın alımı yapıldı. Spot On Chain’den elde edilen veriler, 59 milyon DAI kullanılarak tek bir saat içinde yaklaşık 3.932 $ oranında devasa miktarda 15.003 ETH’nin elde edildiğini ortaya koyuyor. 

Pepecoin işlem hacimleri ömür boyu en yüksek seviyesi olan 3,6 milyar dolara ulaştı.

CoinGecko’nun verilerine göre piyasa değeri mevcut fiyata ve dolaşımdaki arza göre dalgalanırken USDT, 4 Mart’ta anlık olarak 100 milyar dolarlık dönüm noktasına ulaştı.

Financial Times’ın bir raporuna göre, İspanya’nın veri koruma düzenleyicisi AEPD, OpenAI’den Sam Altman’ın kurucu ortağı olduğu bir kripto para birimi projesi olan Worldcoin’in operasyonlarının durdurulması emrini verdi.

Optimism Foundation Cuma günü yaptığı açıklamada, kimliği açıklanmayan bir alıcıya mevcut fiyatlarla yaklaşık 90 milyon dolar değerinde olan yaklaşık 19,5 milyon OP tokeninin satışına başladığını söyledi.

Shiba Inu lideri, SHIB topluluğuna, onları SHIB meme parası ve ekosistemiyle ilgili dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyaran bir mesaj gönderdi.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

OpenAI’den Sam Altman’ın göz tarama protokolü Worldcoin’in temel yerel kripto para birimi olan WLD, şaşırtıcı bir yükselişle, tamamen seyreltilmiş değerlemeyle kripto paralar arasında ilk üçe girdi.

OpenAI’den Sam Altman’ın göz tarama protokolü Worldcoin’in temel yerel kripto para birimi olan WLD, şaşırtıcı bir yükselişle, tamamen seyreltilmiş değerlemeyle kripto paralar arasında ilk üçe girdi.

FTX’in çöküşünden günler sonra iflas ilan eden kripto kredi kuruluşu BlockFi, yakın zamanda yapılan bir mahkeme başvurusuna göre, FTX ve Alameda Research’ün mülkleriyle yaklaşık 1 milyar dolarlık “prensipte” bir anlaşmaya vardı. 

IndiaAI Misyonu aracılığıyla Hindistan, bilgi işlem gücüne erişimi demokratikleştirmeyi ve ülke çapında yapay zeka gelişimini desteklemeyi hedefliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz