Spot Bitcoin ETF’nin Onaylanma Olasılığı Yükseliyor

0
209
Bitcoin ETF
Bitcoin ETF

Sektör analistlerine göre, düzenleme ortamındaki son değişiklikler, spot Bitcoin ETF’lerinin geleceği konusunda iyimserliği artırıyor.

James Seyffart ve Eric Balchunas gibi sektör uzmanları, spot Bitcoin ETF’lerinin yakında onay alabileceği konusunda giderek daha iyimser bir tavır içinde ve tahminler bu yıl %75, 2024 sonuna kadar da %95 onay şansı olduğunu gösteriyor. Bu yükselişin nedeni kripto para birimi varlık yönetiminde önde gelen bir oyuncu olan Grayscale’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı yakın zamanda aldığı olumlu mahkeme kararı. Bilindiği üzere mahkeme, SEC’in Grayscale’in ETF teklifini reddetme kararının yeterli gerekçeden yoksun olduğunu ve düzenleyici kuruma gelecekteki retler için sınırlı seçenekler bıraktığını tespit etti.

Bu mahkeme kararı sadece hukuki açıdan değil, halkla ilişkiler açısından da önem taşıyor. Karar, büyük haber kuruluşlarının da dahil olduğu medyanın geniş ilgisini çekti. Mahkemenin kararının kesinliğiyle birlikte medyada geniş yer bulması, potansiyel olarak SEC’i spot Bitcoin ETF’lerini onaylama konusunda daha açık hale getirebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz