Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
379
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Küresel moda markası Ralph Lauren’in Miami Design District’teki yeni mağazası, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Shiba Inu ve BitPay tarafından desteklenen diğer kripto para birimleri dahil kripto ödemelerini kabul edecek.

139.000 BTC’ye sahip olan Michael Saylor, Bitcoin fiyatı yükselirken yeni bir tavsiye paylaştı. 

MicroStrategy, yakın zamanda yaklaşık 29,3 milyon dolar maliyetle 1.045 bitcoin satın alarak en büyük kurumsal bitcoin sahiplerinden biri olarak konumunu daha da sağlamlaştırdı. 

Tanınmış kripto para birimi yatırımcısı Mike Novogratz, bölgesel bankacılık krizini ve ABD borç durumunu yükselişinin katalizörü olarak göstererek Bitcoin için yükseliş geleceğini tahmin etti.

Haftanın Altcoin Haberleri

Aylık aktif adreslerde Solana (SOL), ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum’u geçmeyi başardı.

Ethereum’un değeri (ETH), Çarşamba günü Bitstamp Borsası’nda yaklaşık 1.925 dolarlık sekiz aylık bir zirveye yükseldi ve son galibiyet serisine devam etti. 

Yaklaşan kilit açma işlemine rağmen, Ethereum profesyonel traderlardan büyük miktarda fon akışı görüyor.

Ripple’ın Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty, sektörün düzenleme yaklaşımlarını eleştirdi. 

Önde gelen analist Chris Burniske kısa süre önce Ethereum staking kilidi açma ve bunun piyasa üzerindeki potansiyel etkisi hakkındaki görüşlerini paylaştı. 

Küresel ödemeler için bir ekosistem oluşturan San Francisco merkezli bir teknoloji şirketi olan Ripple, Digital Monetary Institute Symposium 2023 tarafından platin ortak statüsü kazandı.

Chainlink (LINK), son zincir içi verilere göre sağlam bir destek seviyesi oluşturuyor gibi görünüyor. Veriler, yaklaşık 68.540 adresin 6,3 ila 7 dolar fiyat aralığında yaklaşık 406 milyon LINK token satın aldığını ortaya koyuyor. 

Twitter’ın ünlü kuş logosunun yerini internet fenomeni Dogecoin köpeği aldı ve meme tokeninin fiyatı yükselmeye başladı.

9 yıllık uykudan sonra 1.215.614 Dogecoin (116.460 $) tutan bir adres etkinleştirildi ve bu da Dogecoin topluluğunda bir heyecan yarattı. 

Cardano Foundation tarafından geçtiğimiz Mart ayına ilişkin pozitif zincir üstü istatistikler paylaşıldı. Yayınlanan grafiğe göre, Mart ayında %2,96 artışla 64 milyon işleme ulaşan toplam işlem sayısı gerçekleşti. 

Merkez bankacısı, Binance gibi şirketlerin, Avrupa Birliği’nin yaklaşmakta olan MiCA kripto düzenlemesine ek olarak ekstra kurallara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Walmart, metaverse dünyasına adım atmaya hazırlanıyor. Walmart Inc.’in bir yan kuruluşu olan Walmart Apollo, Amerika Birleşik Devletleri’nde “Sam’s Club” için bir ticari marka başvurusunda bulundu.

Kripto analisti Ali, Aptos/USD günlük tablosunda ilginç bir model tespit etti. Aptos’un günlük grafiğinde bir boğa bayrağı oluşturduğuna dikkat çekti. 

Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ve Dogecoin kurucusu Billy Marcus’un lider kripto para birimi Bitcoin üzerine farklı görüşleri var.

Tether (USDT), 2022 ortalarında Terra’nın neden olduğu piyasa düşüşünün ardından yükselişte. Stablecoin’in piyasa değeri yükselmeye devam ediyor ve şu anda rekor zirvesine çok yakın.

Dogecoin (DOGE), Twitter’ın ikonik bluebird logosunu geri yüklemesinin ardından, coin düşüşe geçti. 

WhaleStats kripto takipçisi ekibi tarafından yaklaşık 15 saat önce yayınlanan yakın tarihli bir tweet’e göre, “BlueWhale0073” takma adıyla anılan bir balina, bu hafta Shiba Inu (SHIB) bir kez daha satın aldı. 

Son zamanlardaki aksiliklere rağmen Avalanche sosyal istatistikleri, yatırımcıların favori kripto para birimi olduğunu gösteriyor. 

Büyük Cardano cüzdanları, son zamanlarda fiyat artışının daha da artması üzerine şaşırtıcı miktarda ADA satın aldı. 

Önde gelen iki balina adresi, beklenmedik bir şekilde toplam 3,73 milyon Arbitrum (ARB) tokenini boşalttı ve 400.000 doları aşan önemli kayıplara yol açtı.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Binance CEO’su rakip borsaları sahte Interpol haberleri yaymakla suçladı. Dünyanın en büyük kripto borsası Binance’in CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, Interpol soruşturmasına konu olduğu yönündeki haberlere değindi.

Perşembe günü yapılan basın açıklamasına göre Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC), Binance Australia’nın türev lisansını iptal etti.

Web3 girişimi Gala Games’in bir yan kuruluşu olan Gala Music, müzik yapımcısı Larry Dvoskin ve yayıncı Warner-Chappell Music ile David Bowie’nin 1983’teki hit şarkısı “Let’s Dance”in daha önce hiç duyulmamış bir sürümünü sınırlı bir seri aracılığıyla yayınlamak üzere bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Popüler kripto blog yazarı Lark Davis, teoride Steve Jobs’un Bitcoin mucidi olabileceğini varsaydı. Lark Davis, takipçilerine Mac bilgisayarların işletim sisteminde tespit edilen Bitcoin whitepaper’ıyla ilgili son haberleri hatırlatan bir tweet yayınladı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz