Steve Jobs, Satoshi Nakamoto Olabilir Mi?

0
556
Steve Jobs
Steve Jobs

Popüler kripto blog yazarı Lark Davis, teoride Steve Jobs’un Bitcoin mucidi olabileceğini varsaydı. Lark Davis, takipçilerine Mac bilgisayarların işletim sisteminde tespit edilen Bitcoin whitepaper’ıyla ilgili son haberleri hatırlatan bir tweet yayınladı.

Twitter’da @TheCryptoLark olarak bilinen Davis, bu gerçeğin efsanevi Steve Jobs’ın Bitcoin’in sahte yaratıcısı Satoshi Nakamoto olduğu yönündeki spekülasyonları körüklediğini itiraf etti. Davis Twitter hesabı üzerinden bu konu ile ilgili bir anket açtı. Şu anda yanıt verenlerin toplam %37,7’si “hayır”ı seçmiş durumda. Biraz daha az ama buna yakın bir oran olan %35,4, Jobs ya da başka biri olmasının önemli olmadığına inanıyor. Görünüşe göre Bitcoin’in varlığı onlar için gerçek mucidin kim olduğundan daha önemli.

Geri kalan %26,9’luk kesim, son Mac haberleri ve Bitcoin whitepaper’ından sonra Satoshi’nin kimliğine ilişkin yeni teoriye inandıklarını belirtti. Genel olarak, şimdiye kadar 8.817 kişi ankete katıldı. Apple’ın kurucusu Steve Jobs’ın muhtemelen Satoshi olduğu ve ödemeler endüstrisini dönüştürmeye başlayan dijital para birimini yarattığı hakkındaki bu spekülasyonlara kripto topluluğu çoğunlukla mizahi bir şekilde tepki gösterdi. Ancak birçoğu, muhtemelen Jobs değil, Bitcoin destekçisi olarak bilinen diğer Apple kurucusu Steve Wozniak olduğunu söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz