Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
413
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Robert Kiyosaki, hastalıklı ekonomiye karşı lider kripto para birimi Bitcoin’i övdü.

Hafta başında Bitcoin’in piyasa değeri, Bitstamp Borsası’nda fiyatı 26.533 dolara ulaştığından 500 milyar doları aştı, Temmuz 2022’den bu yana ilk kez bu değere ulaştı. 

Bitcoin (BTC), Haziran 2022’den bu yana ilk kez 26.000 doları aştı. Bitcoin fiyatı aniden 14 Mart’ta 26.000 doları geçti ve bu süreçte dokuz ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Eski trader, podcaster ve Bitcoin maksimalisti Max Keiser, önde gelen dijital para biriminin 30.000 dolar seviyesinin üzerine çıkmasını beklediğini paylaştı.

Galaxy Digital’in kurucusu Mike Novogratz, mevcut küresel ekonomik ortamın Bitcoin’e yatırım için önemli fırsatlar yarattığına inanıyor. Novogratz, Bitcoin’i satın almanın tam zamanı olduğunu öne sürdü.

Messari CEO’su Ryan Selkis, kurumsal alıcıların Bitcoin fiyatındaki bir sonraki boğa koşusunu ateşleyebileceğine inanıyor. 

17 Mart’ta lider kripto para birimi Bitcoin 26.000 dolar sınırını yeniden kazanarak 26.286 dolar ile gün içi en yüksek seviyelerine ulaştı.

Eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes, Bitcoin’in (BTC) 1 milyon dolara ulaşacağına dair tahminini tekrarladı ve Çin’in son zamanlarda zorunlu karşılık oranını düşürmesinin kripto para biriminin değerini artırdığını öne sürüyor. 

Stock to flow modelinin yaratıcısı ve Bitcoin analisti PlanB, lider kripto para biriminin yarılanma yani halving öncesi yeni rekorlar kıracağını belirtti.

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

Blockchain güvenlik firması PeckShieldAlert’e göre, Ethereum yaratıcısı Vitalik Buterin kısa süre önce 200 ETH’yi Kraken kripto borsasına taşıdı.

Bir Ethereum balinası artık 400.000’den fazla ETH birimine sahip. Dijital para birimi ekosistemi, bugün birleşik kripto pazarının %5,41’lik artışla 1,08 trilyon dolara çıkmasıyla büyük bir patlama yaşıyor.

Blockchain Analytics firma Chainalysis, 170 bin dolarlık Ethereum’un Kuzey Koreli hackerlara ait bir cüzdana gönderildiğini fark etti.

Dünyanın en büyük ikinci kripto parası olan Shiba Inu (SHIB), geçen hafta daha geniş kripto ekosistemini sarsan bir bozgunun ardından yanma oranında sürekli bir yükseliş trendi görüyor. Shibburn’den alınan verilere göre SHIB yakma oranı şu anda %2.452,51 arttı.

Arthur Hayes, ABD’deki en büyük 18. bankanın iflasının ardından boğa piyasasına hazır. Kripto para borsası BitMEX’in kurucu ortağı Arthur Hayes, geçtiğimiz günlerde kripto para piyasasına ilişkin iyimser bakış açısını paylaştı. 

Cardano’nun ADA fiyatı, 12 Mart’ta 0,333 dolarlık düşük seviyelere dokunduktan sonra keskin bir toparlanma yaptı. 

Bybit ve Oracle Red Bull Racing, e-sporcular için ortak girişim başlattıklarını duyurdu.

FTX ve Alameda ile ilgili adresler, tasfiye sürecinin bir parçası olabilecek çok sayıda borsada 190 milyon dolar taşıdı.

4 milyar doları geçtiği için bu haftanın başından bu yana 2,2 milyar doların üzerinde USD Coin (USDC) yakıldı.

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, kripto para birimi endüstrisini istikrarsız ve değişken bankalardan uzaklaştırmaya çağırdı. 

Conflux (CFX) artık hacme göre CoinMarketCap’te en iyi ticaret kriptoları arasında yer alıyor. Çin’in MATIC’i olarak adlandırılan Conflux ağı (CFX), bugün muazzam yükseliş trendi ile altcoinlerdeki liderliğini yeniden kazandı. 

Merkezi olmayan borsa Uniswap Çarşamba günü yaptığı açıklamada, günlük hacme göre dünyanın en aktif blok zincirlerinden biri olan BNB Chain’e genişlediğini söyledi.

Popüler ChatGPT uygulamasının arkasındaki ABD şirketi OpenAI, yazılımının önceki yinelemelerden 1000 kat daha gelişmiş olduğu iddia edilen GPT-4 isimli yeni sürümünü yayınladı.

Cardano’nun TVL’si neredeyse her ay %20 büyüyor ve böyle giderse gelecekte 3 milyar dolarlık TVL’ye ulaşma olasılığı var. 

Bitcoin’in en popüler parodisi olan Dogecoin, şimdi piyasa değeri olarak İsviçre bankacılık devi Credit Suisse’i geride bıraktı. 

Ethereum’un 2. katman ölçekleme ortamındaki en büyük oyuncu olan Arbitrum, yeni bir airdrop başlatıyor. 

Kripto analisti Ali, yedinci en büyük kripto para birimi Cardano (ADA) için büyüyen bir zincir içi trend tespit ediyor. 

Kripto para fiyatı haftalık %7,28 arttığı için biri yaklaşık bir milyar Shiba Inu (SHIB) yaktı. Shibburn izleme platformu tarafından paylaşılan verilere göre, Shiba Inu tokenlerinin ölü cüzdanlara taşınma hızı son 24 saat içinde %9,562 oranında arttı. 

İlk büyük kripto borsaları, Airdrop’tan önce Arbitrum tokeninin (ARB) listelendiğini duyurdu.

Cardano ağının son güncellemesi olan Mithril, çok yakında piyasaya sürülecek. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

İki İngiliz şirketi, müşterileri için kripto para birimi ödemelerine ilişkin kısıtlamaları açıklayarak, mücadele eden dijital varlık endüstrisi üzerinde daha fazla baskı oluşturuyor.

İlk NFT sanat eseri satışını gerçekleştirdikten yaklaşık iki yıl sonra, köklü müzayede evi Sotheby’s, Reddit’te başlayan ve hem Paris’te hem de metaverse’de yapılacak popüler bir internet fenomeninden ilham alan bir dijital sanat müzayedesi gerçekleştiriyor. 

Fastex ekosisteminin bir parçası olarak, fiziksel NFT’ler için öncü mağaza kapılarını Asya’nın en büyük ticaret merkezlerinden biri olan Dubai Mall’da açıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz