Sotheby’s, Metaverse’te NFT Müzayedesi Düzenliyor

0
322
Sotheby's
Sotheby's

İlk NFT sanat eseri satışını gerçekleştirdikten yaklaşık iki yıl sonra, köklü müzayede evi Sotheby’s, Reddit’te başlayan ve hem Paris’te hem de metaverse’de yapılacak popüler bir internet fenomeninden ilham alan bir dijital sanat müzayedesi gerçekleştiriyor. “Natively Digital: Oddly Satisfying” müzayedesinde, 2013’te Reddit’te bir subreddit topluluğuyla başlayan bir trend olan “tuhaf bir şekilde tatmin edici” web videolarından ilham alan bir dizi dijital sanat eseri yer alacak.

17-24 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan müzayedede, Christie’s NFT müzayedesinde iki yıl önce 69,3 milyon dolarlık rekor kıran ünlü NFT sanatçısı Mike “Beeple” Winkelmann’ın çalışmaları da dahil olmak üzere 66 NFT parçası yer alacak. Müzayedeye katılan diğer sanatçılar arasında Clement Morin, ARC, Ryan Talbot, Lucas Zanotto ve daha fazlası yer alıyor. Bu, Paris Blockchain Haftası şenlikleri sırasında Paris’te gerçekleşen ilk Sotheby’s “Natively Digital” müzayedesi, ancak aynı zamanda müzayede evinin metaverse’de eş zamanlı olarak yapılacak ilk NFT müzayedesi olacak.

NFT varlıklarını destekleyen markalar ve Web3 toplulukları tarafından kullanılan özel bir metaverse platformu olan RLTY World’de dijital bir Sotheby’s müzayede evi oluşturuldu. 2022’de 4 milyon doların üzerinde fon toplayan Startup RLTY, platformunda Paris Blockchain Week’teki panelleri ve açılış konuşmalarını vurgulayacak ve sanal bir Web3 iş fuarı düzenleyecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz