170 Bin Dolarlık Ethereum Kuzey Koreli Hackerlar Tarafından Çalındı

0
254
Ethereum (ETH)
Ethereum (ETH)

Blockchain Analytics firma Chainalysis, 170 bin dolarlık Ethereum’un Kuzey Koreli hackerlara ait bir cüzdana gönderildiğini fark etti. Şirket bunu Euler Finance’in son 200 milyon dolarlık hackinde de kullanılan Kuzey Koreli hackerlarla ilişkili adreslerle karşılaştırdı ve iki adresin aynı olduğunu belirledi. Euler Finance saldırısı şimdilik bu yılın en büyük hacki oldu. Dolandırıcılar, büyük miktarda fon ödünç almak için flaş kredilerinde teminatsızlık eksikliğinden yararlanarak bir flaş kredi saldırısı gerçekleştirmeyi başardılar.

Sisteme sızan kişiye, gas ücretlerinin maliyetlerini karşılamak ve saldırıda kullanılan sözleşmeleri inşa etmek için Tornado Cash tarafından ilk finansal destek sağlandı. Bundan sonra, AAVE protokolünden DAI’da 30 milyon dolar ödünç almalarını mümkün kılan bir flaş kredisi başlattılar. Hack tamamlandıktan sonra, hacker bazı fonları Tornado Cash’e geri taşıdı.

Kuzey Koreli bilgisayar korsanları, 2022’de kripto hackleme faaliyetlerinin çoğundan sorumluydu, toplamda 3,8 milyar dolar çaldı ve merkezi olmayan finans protokolleri kayıpların çoğunu hesaba kattı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz