Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
502
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Önde gelen kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatı hafta ortasında Bitstamp borsasında gün içi en yüksek seviyesi olan 24.010 dolara ulaştı.

Bloomberg’den Mike McGlone, 100.000 dolarlık Bitcoin fiyat tahminini desteklemeye devam ediyor.

Kripto yatırım şirketi Galaxy Digital bugün ikinci çeyrekte yarım milyar doların üzerinde bir kayıp bildirdi. Şirket ayrıca 1,5 milyar dolarlık güçlü bir likidite pozisyonuna sahip olduğunu söyledi.

Ethereum’un fiyat performansı Bitcoin’inkini aştı. Makroekonomist Alex Kruger tarafından paylaşılan verilere göre, Bitcoin uzun zaman önce bir makro varlık haline geldi ve kripto traderları, BTC ile daha fazla volatiliteyle hareket eden Ethereum ticareti için kullanabilir.

Anthony Scaramucci’ye göre, kripto para birimi 300.000 dolara yükselirse, Bitcoin’i hangi fiyattan aldığınız önemli olmayacak.

Ethereum (ETH) ve Bitcoin (BTC) büyük direnç seviyeleriyle mücadele ederken, kripto duyarlılık endeksleri “Nötr” bölgelere geri dönüyor.

Haftanın Altcoin Haberleri

Ethereum tekrar 1.800 doların üzerine yükselmeyi başardı. Bu yükselişle birlikte ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum (ETH), Haziran ayının en düşük seviyesinden bu yana %104 değer kazanmış oldu. 

Glassnode’a göre, Ethereum türev traderları, 19 Eylül’de gerçekleşmesi planlanan Merge etkinliği öncesinde Ethereum’un 2.200 doların üzerinde ve 5.000 dolara kadar yükselebileceğini iddia ediyor.

Ethereum ağı, Proof-of-Stake’e geçmeden önce son adımı attı.C oinMarketCap verilerine göre, Ethereum (ETH) fiyatı hafta ortasında %13’ten fazla arttı. 

Ethereum’un 15 Eylül’de nihayet proof of stake konsensüs algoritmasına geçiş yapması bekleniyor. 

CoinMarketCap’e göre, önümüzdeki ay Ethereum Merge güncellemesinin yarattığı heyecanla birlikte, Ethereum Classic’in (ETC) fiyatı bugün dört ayın en yüksek seviyesi olan 42.29 dolara ulaştı.

Santiment veri toplayıcı tarafından sağlanan verilere göre, geçen ay en büyük ikinci dijital para birimi Ethereum, yaklaşık yüzde 80’lik büyük bir fiyat artışı gösterdi. 

Hukuk firması CryptoLaw’ın kurucusu ve XRP sahibinin mahkeme temsilcisi John Deaton’a göre, 70.000’den fazla XRP sahibi ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu aleyhindeki toplu davaya katıldı. 

Popüler kripto izleme hizmeti Whale Alert tarafından yakın zamanda paylaşılan verilere göre, son iki gün içinde büyük kripto borsaları arasında yaklaşık 300 milyon XRP tokeni transfer edildi.

Güvenlik firması PeckShield’e göre, GameFi ve SocialFi öğelerini birleştiren Polygon tabanlı Web3 yaşam tarzı spor uygulaması Dragoma, kullanıcıları üzerinde galip geldi.

Mark Cuban, Cardano’nun akıllı sözleşmeleri başlatmasından bu yana önemli bir etki yaratmadığını söyledi. 

Shiba Inu, Temmuz’u %13.04 kazançla kapattı. Shibburn Twitter hesabından elde edilen veriler, Temmuz ayından bu yana farklı işlemlerde 5,3 milyardan fazla SHIB’nin yakıldığını gösteriyor. 

Popüler Ethereum rakibi Avalanche, ağdaki NFT’ler yükseldikçe çift haneli rakamlar kazandı.

CryptoDickbutts Pazar günü yükseldi ve yüksek hacimde bir avuç diğer önemli NFT koleksiyonunu geride bıraktı. OpenSea’deki Ethereum tabanlı NFT’ler için günlük işlem hacmi, %690 arttı. 

Lider kripto para birimi Bitcoin fiyatındaki hafif toparlanma, altcoinlerde mütevazı artışlara yol açtı. Cardano, Shiba Inu ve Avalanche, sırasıyla %3.71, %4.14 ve %4.73’lük 24 saatlik pozitif bir değişim kaydederek yükselişini sürdürdü.

Snowden’a bağlı Zcash, ABD Hazinesi ve FATF’den gelen habrlerin ardından %14 yükseldi.

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, kripto para piyasası yükselişe geçti. Bitcoin, Ethereum ve genel olarak kripto piyasası güçlü bir büyüme ile tepki verdi. 

Cardano’nun blockchain araştırmacısının verilerine göre, ağ şu anda günde yaklaşık 75.000 işlem gerçekleştiriyor.

Berlin merkezli dijital bankacılık platformu Nuri, iflas başvurusunda bulunmasına rağmen, kullanıcı hesaplarındaki tüm fonların güvende olduğu konusunda ısrar ediyor. Kripto odaklı bir dijital bankacılık platformu olan Nuri, Salı günü Berlin mahkemesinde iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu.

thereum ölçeklendirme platformu Polygon’daki merkezi olmayan uygulamaların (DApp’ler) sayısı, 2022’nin başından bu yana %400’lük bir artışa işaret ederek 37.000’i aştı.

Popüler Ethereum staking platformu Lido Finance’in arkasındaki yerel token, son 24 saat içinde %18’den fazla ralli yaptı. 

Shiba Inu’nun Shytoshi Kusama takma adı altında ana geliştiricisi, projenin yeni oyununun Vietnamlı kullanıcılar için test edilebileceğini duyurdu. 

Cardano güncellemelerinin paylaştığı Github verilerine göre Cardano düğümü 1.35.3 yayınlandı.

Mali Bilgi ve Soruşturma Servisi (FIOD) tarafından yapılan açıklamaya göre, yaptırım uygulanan Tornado Cash protokolüne dahil olduğundan şüphelenilen 29 yaşındaki anonim bir geliştirici Cuma günü Amsterdam’da tutuklandı.

Tornado Cash web sitesinin ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından onaylanmasını takip eden haftada, sistemi destekleyen tokenin fiyatı %56 düştü.

Popüler gizlilik odaklı kripto para birimi protokolü Monero, bu hafta sonu büyük bir ağ yükseltmesi gerçekleştirecek.

Kripto Paralar
Kripto Paralar

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Kripto pazarlarında geleceği gören Crypto.com geçtiğimiz günlerde Güney Kore’ye genişlemek için bir satın alma planı açıkladı.

Ark Investment CEO’su, yaklaşmakta olan bir SEC soruşturmasının “düzenleyici” belirsizliğe neden olduğunu söyledi.

Robinhood CEO’su Vladimir Tenev, şirketin yaklaşmakta olan Web3 kripto para cüzdanının artık 1 milyondan fazla kişiden oluşan bir bekleme listesine sahip olduğunu duyurdu.

Binance CEO’su bugün, kripto borsasının Pazartesi günü Curve Finance’ten çalınan fonların yaklaşık %83’ünü kurtarmayı başardığını bildirdi. 

Önde gelen eğlence markalarından biri olan MTV, MTV Video Müzik Ödülleri öncesinde Roblox platformunun yardımıyla sanal Metaverse benzeri bir deneyim başlattı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz