Zcash, Yüzde 14 Arttı

0
252
ZCASH
ZCASH

Snowden’a bağlı Zcash, ABD Hazinesi ve FATF’den gelen haberlerin ardından %14 yükseldi. Zcash’in ihraççısı olan Electric Coin, ABD Hazinesi tarafından kripto işlemlerinin anonimleştirilmesi için bir başka popüler hizmet olan Tornado.Cash’e uygulanan yaptırımlar vesilesiyle bir basın açıklaması yayınladı.

Şirket, yayınında Zcash’in hem Avrupa hem de Amerikan düzenleyicilerinin AML/CFT standartlarıyla tamamen uyumlu olduğunu belirtti. Ayrıca Electric Coin, Zcash’in bir kripto para birimi olarak Coinbase ve Gemini gibi merkezi borsalarda işlem gördüğünü ve New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) tarafından onaylandığını hatırlattı. Günün sonunda, yaptırım uygulanan Tornado.Cash (TORN) fiyatının %36’sını kaybettiğinde ve GitHub’a katkıda bulunanların tüm hesapları silindiğinde, Zcash tokeninin kendisi (ZEC) %14 arttı.

Zcash, ABD hükümetinin gözetleme sırlarını ifşa eden ve 2013’te Amerika Birleşik Devletleri’nden kaçan WikiLeaks muhbiri Edward Snowden ile bağlantılıdır. Bu yılın Nisan ayında Snowden, Zcash çoklu imza anahtarının altı imza sahibinden biri olduğunu iddia etti. 2016 yılında projenin başlangıcında Zcash, işlemlerde sıfır ifşa kanıtı kullanan tamamen anonim bir merkezi olmayan blok zincirinin özelliklerine sahipti. Zcash’i Bitcoin’den ayıran, tutarın tespit edilememesi ve işlemlerin takip edilememesidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz