Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
457
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Hafta başında Bitcoin, %5’ten fazla artışla 47.020 dolara yükselmeyi başardı. Hafta ortasında dikkatler büyük CME vadeli işlem boşluklarına odaklandığı için Bitcoin (BTC) aniden 46 bin dolara düştü. CoinMarketCap’e göre lider kripto para birimi şimdilerde 46.343 dolardan işlem görüyor.

İsviçre merkezli Crypto Finance AG’nin kıdemli kripto para birimi traderı Daniel Kukan, bir Telegram sohbetinde, lider kripto para birimi Bitcoin’in 53 bin dolara yükselebileceğini belirtti. 

MicroStrategy CEO’su ve Bitcoin destekçisi Michael Saylor, şirketin yan kuruluşu MacroStrategy’nin Bitcoin’i satın almak için 205 milyon dolarlık bir kredi aldığını tweetledi.

CoinShares’ten gelen veriler, haftalık 193 milyon dolarlık bir giriş olduğunu gösteriyor ve bu rakamın yarısından fazlası yalnızca Bitcoin’e gidiyor.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, artan kripto para birimi benimsemesine dikkat çekti. Devletler kriptoda vergi toplamaya istekliyken ve egemen servet fonları dahil olurken, endüstrinin henüz benimseme döngüsünün başlarında olduğuna inanıyor.

Ripple kurucu ortağı Chris Larsen ve Greenpeace, Bitcoin’in proof of work (PoW) algoritmasını kullanmayı bırakması için bir kampanya başlattı.

Whale Alert kripto izleme web sitesi tarafından bildirildiği üzere, yaklaşık üç saat önce, büyük miktarda Bitcoin transfer edildi. İşlemler anonim kripto adresi, Gemini ve Coinbase cüzdanları arasında gerçekleşti.

Chris Larsen, Bitcoin’i elinde tutmaya devam ettiğini söyleyerek kripto para birimini yasaklamak istediği iddialarını reddetti. Larsen, Ohio Cumhuriyetçi ABD Temsilcisi Warren Davidson tarafından yayınlanan bir tweet’e yanıt olarak Bitcoin’i yasaklamayı savunmadığını açıkladı.

Büyük işlemleri izleyen bir Twitter botu olan WhaleAlert’e göre, 7 yıl sonra toplam 11.325 atıl Bitcoin etkinleştirildi. Toplamın tamamı daha küçük işlemlere bölündü ve 689 farklı adrese dağıtıldı.

Yakın tarihli bir kazanç çağrısı sırasında, Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, kripto para birimlerinin yıl sonuna kadar “önemli ölçüde” daha yüksek işlem görmesinin kendisini şaşırtmayacağını söyledi.

Avrupa Parlamentosu, kendi kendine barındırılan kripto cüzdanları için sıkı kimlik kontrolleri uygulayarak kripto para birimi sektöründe anonimliği yasaklamak için harekete geçti.

ABD Senatörü Elizabeth Warren, Bitcoin satın almayı hava satın almaya benzetti. Milletvekili, insanların genellikle fiyatların yükseleceğine veya düşeceğine inandıkları için kripto para birimleri alıp sattığını iddia ederek, herhangi bir temel değeri olmadığını belirtti.

Cowen CEO’su Jeffrey Solomon, dijital varlıklar için önemli bir talep olduğunu söyledi. 

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ARK 21Shares Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu resmi olarak onaylamadı.

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

Hafta başında ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum (ETH), %5 artışla 3.292 dolara yükseldi. 

Whale Alert’e göre, Bittrex’ten 12.000.000 XRP tokeni anonim bir kripto adresine taşındı. Bu işlem, altıncı en büyük kripto para birimi XRP, CoinMarketCap tarafından paylaşılan verilere göre %6,50’lik bir fiyat artışı gösterirken oldu.

Ripple ortağı QNB Group, Ripple ile sınır ötesi ödemeler için ödeme ekosistemi ve stratejisinin bir parçası olarak yeni ödeme çözümlerini açıkladı.

Luna Foundation Guard (LFG) bir dizi büyük Bitcoin alımı yaptıktan sonra Terra’nın fiyatı bir başka rekor zirveye ulaştı. Terra (LUNA) fiyatı bugün erken saatlerde Binance borsasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 105.91 dolara yükseldi.

En popüler meme tokeni Shiba Inu (SHIB), Bitcoin 48.000 doları geri alırken %18 değer kazanmayı başardı.

Resmi SHIB Twitter hesabında görüldüğü gibi, Shiba Inu topluluğu “ShibArmy” ile 30 Mart’ta yapılması planlanan büyük bir duyuruyu paylaştı.

Messari tarafından sağlanan verilere göre, Cardano ağının işlem ücretleri %100 arttı. İşlem ücretlerindeki hızlı artışın arkasındaki ana neden, ağustos veya mayıs ayında gördüğümüz gibi, ağ kullanımının artmasıyla bağlantılıdır.

Zilliqa (ZIL) geçtiğimiz birkaç gün içinde yeni bir ortaklık duyurduktan sonra %238’den fazla artış gösterdi. 

IntoTheBlock verilerine göre, ikinci en büyük meme kripto para birimi Shiba Inu’nun (SHIB) karlılığı Mart ayının başlarında %35’e kadar düştükten sonra şimdilerde %46’ya yükseldi.

Solana’daki NFT ticaret hacmi geçen gün %80 arttı ve SOL fiyatı artan ilgiden faydalanıyor gibi görünüyor. CoinMarketCap verilerine göre Solana %12 artarak fiyatını 124 doların üzerine çıkardı. 

Dogecoin kurucu ortağı Billy Markus, Shiba Inu’nun metaverse projesini eleştirdi. Markus, yakın zamanda yayınlanan bir dizi tweet’te Shiba Inu’nun metaverse projesinin, ikinci en büyük meme parasının arkasındaki geliştiriciler için işe yaramaz bir nakit kapma olduğunu belirtti.

Tron, Binance listeleme duyurusunun ardından büyük satın alma çılgınlığıyla karşı karşıya kaldı. Binance.US platformunda listelenen Tron (TRX) %8.5’lik bir artış kaydetmeyi başardı.

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) 44 bin dolara gerilemesiyle birlikte bazı altcoinler de değer kaybetti.

CoinMarketCap verilerine göre, haftalık kazançlarda ilk 10 büyük kripto para biriminden daha iyi performans gösteren Solana (SOL) şu anda piyasa değeri açısından XRP’yi geçerek altıncı sırada yer alıyor. 

Yılın başından bu yana %30 değer kaybetmesine rağmen meme tokeni Dogecoin’in (DOGE) benimsemesi artıyor.

NFT veri platformu CryptoSlam tarafından sağlanan verilere göre, Solana tabanlı NFT’ler için toplam işlem hacmi 1,5 milyar doları aştı.

Virtual Tourist (VT) Token ön satışı 6 Nisan tarihinde Bitci.com’da yapılacak. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak’ın önümüzdeki haftalarda kripto düzenlemelerini açıklaması bekleniyor.

Deutsche Bank Pazar günkü bir araştırma raporunda, Instagram’ın geniş kitlesine NFT’ler getirmenin genel piyasayı güçlendirme potansiyeline sahip olduğunu söyledi. 

Amerika’nın en büyük fast food zincirlerinden biri Metaverse’e katılmaya hazırlanıyor. Atlanta, Georgia merkezli bir fast food sandviç restoran zinciri olan Arby’s, Metaverse’in bir parçası olmak için ABD Patent ve Ticari Marka Ofisine (USPTO) ticari marka başvurusunda bulundu.

WisdomTree, Avrupa’da Solana, Cardano ve Polkadot için Kripto ETP’lerini başlattı.

MAC Cosmetics, HIV / AIDS’ten etkilenen gençleri desteklemek için ConsenSys ile ortaklık kurarak NFT yayınlayacak.

Taraftar token platformu Socios, futbol efsanesi Lionel Messi’nin önümüzdeki üç yıl boyunca kripto firmasını tanıtmak için yeni bir anlaşma imzaladığını duyurdu. 

Tencent devine ait olan ve 1,2 milyar aktif kullanıcıya sahip olan Çin sohbet uygulaması WeChat, NFT tanıtan ve onlarla ikincil işlemler gerçekleştiren hesapları büyük ölçüde yasakladı.

Binance borsası bugün yaptığı açıklamada Grammy Ödülleri’nin organizatörü olan Recording Academy’nin “ilk resmi kripto para borsası ortağı” olduğunu söyledi. 

Tayvanlı pop süperstarı Jay Chou, dolandırıcılık kurbanı olduktan sonra 550.000 dolardan fazla NFT kaybetti. 

İnternete veya bilgisayarlara erişimi olmamasına rağmen, Silk Road kurucusu Ross Ulbricht bir dizi tablo yarattı ve bunları Bitcoin tabanlı sertifikalarla NFT olarak satacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz