Elizabeth Warren Bitcoin’i Havayla Kıyasladı

0
337
Elizabeth Warren
Elizabeth Warren

Elizabeth Warren’ın yorumları, Bitcoin’in havadan başka bir şeye dayanmadığına inandığını gösterdi. ABD Senatörü Elizabeth Warren (D-MA), NBC sunucusu Chuck Todd ile “Meet the Press Reports” programında katıldığında, Bitcoin satın almayı hava satın almaya benzetti. Milletvekili, insanların genellikle fiyatların yükseleceğine veya düşeceğine inandıkları için kripto para birimleri alıp sattığını iddia ederek, herhangi bir temel değeri olmadığını belirtti.

Massachusetts senatörü, ABD’nin bir merkez bankası dijital para birimi çıkarması için doğru zaman olduğunu da söyledi. Warren, Bitcoin’in düzenleyici gözetimden kaçmayacağına inanıyor, ancak dünyanın en büyük kripto para birimine hangi özel kuralların uygulanması gerektiğini belirtmedi.

Warren, Bitcoin madenciliğinin olumsuz çevresel etkisine defalarca dikkat çekerek aşırı enerji tüketimini “gerçek bir sorun” olarak nitelendirdi. Ayrıca, Aralık ayında Senato Bankacılık Komitesi’nde endüstrinin “en karanlık” bölümlerinden biri olarak nitelendirerek, merkezi olmayan finansı hedef aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz