SEC, Ark 21Shares Bitcoin ETF Başvurusunu İnceliyor

0
213
SEC
SEC

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), BlackRock ve Fidelity gibi şirketlerin başvurularına bakmaya devam ederken, Ark 21Shares bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) uygulamasına ilişkin incelemesini genişletti.

SEC, herhangi bir kararı birkaç hafta daha erteleyen standart bir hareket olan Ark 21Shares Bitcoin ETF uygulamasında halka açık girdi çağrısı yapan bir emir yayınladı. SEC’in bir başvuruyu incelemeye başladıktan sonra nihai bir karar vermesi için toplam 240 günü vardır.

2021’den beri ETF onayı bekleyen Ark Investment Management ve 21Shares, SEC tarafından ikinci bir çabanın reddedilmesinin ardından bu yılın başlarında ilk potansiyel bitcoin ETF başvurusu için başvurdu. SEC geleneksel olarak spot bitcoin ETF ürünlerini potansiyel piyasa manipülasyonu ve zararlı faaliyetlere karşı yetersiz tüketici koruması gerekçesiyle reddetmiştir.

Ark Invest’in CEO’su Cathie Wood Pazartesi günü Bloomberg’e firmasının başvurusuyla ilgili kararda bir gecikme beklediğini, ancak SEC’in nihayetinde birkaç başvuruyu aynı anda onaylayacağını söyledi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz