Büyük İngiliz Bankaları Tokenize Mevduatları Test Ediyor

0
82
İngiltere
İngiltere

Bloomberg’in yakın tarihli bir raporuna göre, Barclays tokenize mevduatların test edilmesine odaklanan bir denemeye katıldı. Bu Şubat ayında başlayan deneme, dünyanın en büyük kredi kartı ağları Mastercard ve Visa’yı da kapsıyordu.

Bu teknolojinin ticari olarak kullanılabilmesi için biraz zaman geçmesi gerekecek. Deneyin üç yıla kadar sürmesi bekleniyor. Devam eden denemenin ilk sonuçları yaz sonunda açıklanacak.

Tokenizasyon İngiltere’de ivme kazanıyor. Geçtiğimiz ay, hükümet destekli bir teknoloji grubu, yerel firmaları bankacılık sektörünün verimliliğini artırabilecek yeni teknolojilere ayak uydurmaya teşvik eden bir rapor yayınladı. Bundan önce, düzenleyicilerden net tokenizasyon kuralları getirmelerini de istedi.

Bu ayın başlarında, dünyanın en büyük merkez bankalarını temsil eden Bank for International Settlements (BIS), merkezi ve ticari bankaları ortak altyapı yardımıyla birleştirmeyi amaçlayan Agora adlı bir tokenizasyon projesini de duyurdu. Bank of Japan ve Bank of France ilk katılımcılar arasında yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz